u bent hier

kerstconcert

Meerdere kunstvormen


Kerstlied door de allerkleinsten & Het meisje met de zwavelstokjes door: kunstenbad & kinderen muziekatelier en jongeren woordklas Lees verder… De allerkleinste leerlingen van ons kunstenbad zingen samen een kerstlied om het publiek helemaal in kerststemming te brengen.  Kinderen van het muziekatelier en enkele jongeren uit de woordklas brengen het ontroerende verhaal van “Het meisje met de ... Lees meer »

Kerstlied door de allerkleinsten & Het meisje met de zwavelstokjes
door: kunstenbad & kinderen muziekatelier en jongeren woordklas
Lees verder…


De allerkleinste leerlingen van ons kunstenbad zingen samen een kerstlied om het publiek helemaal in kerststemming te brengen. 

Kinderen van het muziekatelier en enkele jongeren uit de woordklas brengen het ontroerende verhaal van “Het meisje met de Zwavelstokjes” op muziek van Jan Coeck. Het script is van Margot de Ley. De leerlingen worden begeleid door de samenspelklas. Een getrouwe uitvoering van één van Andersens droevigste verhalen waarin een jong meisje op Oudejaarsavond tevergeefs een paar pakjes lucifers probeert te verkopen. De mensen zien haar niet staan. Het meisje droomt van een warm huis en een rijkgevulde tafel. In de gloed van haar zwavelstokjes heeft zij een visioen: zij ziet haar oude oma in de hemel die weldra een nieuw zieltje zal verwelkomen. De volgend ochtend wordt het levenloze lichaam van het meisje gevonden.

(wie: kunstenbad & kinderen muziekatelier en jongeren woordklas)
Foto: Koen Broos

 

 

 

Te gast | Academie Berchem
ccBe
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
woensdag 19 december 2018om 16:00
cultuurcentrum Berchem
€ 5,0
Bestel tickets
www.ccbe.be/nl/event/56230/kerstlied-...