u bent hier

* kerk gesloten voor publiek* Volg werf ter plekke - Restauratie triptiek Pieter Paul Rubens in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk

Erfgoed


In 1618 schilderde Pieter Paul Rubens het drieluik ‘Wonderbare Visvangst’ als altaarretabel voor de visverkopers in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Op alle doeken werden Bijbelse voorstellingen weergegeven waarin het vissen de centrale rol speelt. In september 2016 maakte het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium een verslag op met de staat van bevinding van dit topstuk. Heel ... Lees meer »

In 1618 schilderde Pieter Paul Rubens het drieluik ‘Wonderbare Visvangst’ als altaarretabel voor de visverkopers in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Op alle doeken werden Bijbelse voorstellingen weergegeven waarin het vissen de centrale rol speelt.

In september 2016 maakte het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium een verslag op met de staat van bevinding van dit topstuk. Heel plaatselijk doen zich afschilferingen en barstvorming voor. De triptiek is aan een algemene controle en conservatie toe. De kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouwe heeft de firma’s Artecura en Remmen aangesteld. Zij starten vanaf juni 2020 met het inrichten van de werfzone en een grondige fotoreportage van de schilderijen. De werken lopen nog zeker tot het najaar van 2020. Je kan de werken ter plekke volgen door een kijkopening van het restauratieatelier.

Actuele info op www.uitinmechelen.be/festival-k.

Waar: Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk
Openingsuren: iedere dag, behalve woensdag, van 13u tot 16u
Prijs: gratis, reserveren niet nodig

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk
Onze-Lieve-Vrouw kerkhof 1
2800 Mechelen
Stad Mechelen
gratis
eur03.safelinks.protection.outlook.co...