u bent hier

Kennismaking met boogschieten

5 +

Volkssporten


Kom het boogschieten ontdekken zoals het vroeger gebeurde. De Sint Sebastiaansgilde is een schuttersgilde met de handboog als wapen. Met dit wapen beschermde zij, al sinds 1528, onze gemeente Vosselaar en zijn burgers tegen mogelijke vijanden. Je kan het traditionele handboogschieten, zoals de gilde het beoefent, komen bekijken én zelf beoefenen. Of bewonder de gerestaureerde vlaggen van 1712 ... Lees meer »

Kom het boogschieten ontdekken zoals het vroeger gebeurde.
De Sint Sebastiaansgilde is een schuttersgilde met de handboog als wapen. Met dit wapen beschermde zij, al sinds 1528, onze gemeente Vosselaar en zijn burgers tegen mogelijke vijanden.

Je kan het traditionele handboogschieten, zoals de gilde het beoefent, komen bekijken én zelf beoefenen. Of bewonder de gerestaureerde vlaggen van 1712 en 1914 met een Pausbiertje in de hand. Ook kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom om hun schietkunsten uit te testen. Zij worden begeleid door de jongeren die de basiscursus handboogschieten volgden. Voor de kleinsten is er animatie. De traditionele kledij van de gildeleden maakt zeker ook indruk.

• zaterdag 19 oktober 2019
• doorlopend tussen 15 en 23 uur
• lokaal ‘de Jardin’, Konijnenbergpad, Vosselaar
• drankjes en lokale hapjes verkrijgbaar
• toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Jardin
Konijnenbergpad 9
2350 Vosselaar
zaterdag 19 oktober 2019 van 15:00 tot 23:00
Sint-Sebastiaansgilde Vosselaar
gratis
0494630457