u bent hier

Kempen Orienteering Series

Actie en avontuur


Wil je graag kennismaken met orienteering? Dan is deze training iets voor jou. Orienteering is een aantal checkpoints in een bepaalde volgorde aandoen. Met behulp van de speciale kaart kies je zelf jouw route. Hoe sneller je keuzes maakt en uitvoert, hoe sneller je de finish zal bereiken. We verwachten dat de omlopen ergens tussen de 30 minuten en 1 uur in beslag nemen. We zorgen telkens voor ... Lees meer »

Wil je graag kennismaken met orienteering? Dan is deze training iets voor jou.

Orienteering is een aantal checkpoints in een bepaalde volgorde aandoen. Met behulp van de speciale kaart kies je zelf jouw route. Hoe sneller je keuzes maakt en uitvoert, hoe sneller je de finish zal bereiken. We verwachten dat de omlopen ergens tussen de 30 minuten en 1 uur in beslag nemen.

We zorgen telkens voor 3 omlopen. De langste is 4 km, de kortste 2 km. Je kan vrij starten tussen 14u en 16u in Mol-centrum en tussen 10 en 12 uur op het Zilvermeer . Je kan het parcours alleen of in kleine groep wandelen of lopen.  Aan de inschrijvingstafel krijg je een speciale kaart en een chip die je tijd zal registreren. In ruil betaal je 2 euro.

Orienteering is een gezinssport. Na kennismaking met de kaart kunnen ouders en kinderen elk hun eigen ding doen of er samen met de kaart op uit trekken.

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de mogelijkheid om (alleen of met ouders) actieve kaartleesoefeningen te doen onder begeleiding van onze trainers.

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen, na kennismaking met de kaart, meestal zelfstandig een parcours van 2 of 3 kilometer afleggen.

Voor ouders zijn er 3 mogelijkheden:
- Ze kunnen een parcours van 3 of 4 kilometer afleggen terwijl hun kinderen met onze trainers in de weer zijn.
- Ze kunnen onze trainers ondersteunen bij het begeleiden van hun kinderen.
- Het hele gezin kan samen (of in competitie tegen elkaar) een parcours afleggen.

Bleukens
hoolsterberg 36
2490 Balen
zaterdag 3 oktober 2020van 10:00 tot 12:00
Kempische orientatielopers (KOL)
€ 2,0
bert@orientatie.org
0496708688
www.fb.me/kempenorienteeringseries