u bent hier

Kamermuziek: Mahler en Brahms - Geannuleerd

Klassieke muziek


Gustav Mahler heeft niet altijd een reusachtig orkest met koren, hamers en klokken nodig om te beklijven. Het enig overgebleven (en helaas onvoltooide) kamermuziekwerk zonder zang van de amper zestienjarige student doet dat op even indringende wijze. Dat is wellicht deels te danken aan Johannes Brahms: zijn magistrale Eerste pianokwartet zette de toon voor alles wat er nog in dat genre ... Lees meer »

Gustav Mahler heeft niet altijd een reusachtig orkest met koren, hamers en klokken nodig om te beklijven. Het enig overgebleven (en helaas onvoltooide) kamermuziekwerk zonder zang van de amper zestienjarige student doet dat op even indringende wijze. Dat is wellicht deels te danken aan Johannes Brahms: zijn magistrale Eerste pianokwartet zette de toon voor alles wat er nog in dat genre geschreven zou worden. Het magnifieke interieur van AMUZ is het perfecte decor voor dit kamermuziekconcert met twee meesterwerken voor piano, viool, altviool en cello.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart AMUZ
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen
zondag 7 februari 2021 van 15:00 tot 17:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 18,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/ka...
+32 (0)3 213 54 06