u bent hier

Jongeren begeleiden naar volwassenheid in onze huidige samenleving

Opvoeding


De puberteit is een periode van grootse en snelle veranderingen waarin zowel ouders als de jongere zelf op zoek moeten gaan naar een nieuw evenwicht in zichzelf en met elkaar. Via de principes van nieuwe autoriteit en geweldloze communicatie kunnen ouders/volwassenen op een respectvolle, zorgzame en duidelijke manier met jongeren in deze turbulente fase omgaan. Zo geven ze de jongere een ... Lees meer »

De puberteit is een periode van grootse en snelle veranderingen waarin zowel ouders als de jongere zelf op zoek moeten gaan naar een nieuw evenwicht in zichzelf en met elkaar. Via de principes van nieuwe autoriteit en geweldloze communicatie kunnen ouders/volwassenen op een respectvolle, zorgzame en duidelijke manier met jongeren in deze turbulente fase omgaan. Zo geven ze de jongere een gepast voorbeeld van respectvolle communicatie met aandacht voor elkaars emotionele beleving en duidelijke wederzijdse verwachtingen en afspraken.
In deze voordracht wordt een beeld gegeven van welke veranderingen er gebeuren in de puberteit, de gevolgen hiervan op het hele gezin en nieuwe manieren om hier naar te kijken en mee om te gaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart cultureel centrum Werf 44
schoolstraat 44
2970 Schilde
woensdag 7 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00
www.schilde.be/inschrijven
welzijn@schilde.be
03 380 07 47