u bent hier

Joker - Todd Phillips

Cinefiel


Dit donkere drama draait volledig om Arthur Fleck: een mentaal instabiele loner die overdag bijklust als clown, maar vooral probeert door te breken als stand-upcomedian. Hij is in het ontspoorde Gotham een dankbaar doelwit voor de vuisten van straatschoffies en omhooggevallen bankiers-ettertjes.   “'Is it just me, or is it getting crazier out there?” Dit donkere drama van regisseur Todd ... Lees meer »

Dit donkere drama draait volledig om Arthur Fleck: een mentaal instabiele loner die overdag bijklust als clown, maar vooral probeert door te breken als stand-upcomedian. Hij is in het ontspoorde Gotham een dankbaar doelwit voor de vuisten van straatschoffies en omhooggevallen bankiers-ettertjes.


 


“'Is it just me, or is it getting crazier out there?”


Dit donkere drama van regisseur Todd Phillips (‘Road Trip’, ‘The Hangover’) draait volledig om Arthur Fleck: een mentaal instabiele loner die overdag bijklust als clown, maar vooral probeert door te breken als stand-upcomedian.


Hij is in het ontspoorde Gotham - waar het groeiende gat tussen arm en rijk voor enorme spanningen zorgt en mensen niet meer naar elkaar omkijken - een dankbaar doelwit voor de vuisten van straatschoffies en omhooggevallen bankiers-ettertjes. En de psychische aandoening waardoor Arthur oncontroleerbaar lacht, maakt z’n leven er niet makkelijker op.


Wanneer hij zijn baan verliest en er op zijn sociale hulp én medicijnen wordt bezuinigd, begint een tragische en grimmige neerwaartse spiraal vol tegenslag en geweld. En die leidt tot de onvermijdelijke geboorte van de iconische Clown Prince of Crime, aka Joker.


 

Joker - Todd Phillips
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
di 27 oktober 2020om 14:00wo 28 oktober 2020om 20:15
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 7,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/72153/todd-...