u bent hier

Joggen op en rond het Zilvermeer

Atletiek, wandelen en fietsen


Doorheen het Zilvermeer zijn er heel wat paden waarop je kunt joggen. De Finse piste is een zorgvuldig uitgewerkt concept, overgewaaid uit de Scandinavische landen. Op het Zilvermeer werd voor de piste een stabiele en licht verende rubberverharding gebruikt. De zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt beter blessures: door het verende effect van de toplaag worden de ... Lees meer »

Doorheen het Zilvermeer zijn er heel wat paden waarop je kunt joggen.

De Finse piste is een zorgvuldig uitgewerkt concept, overgewaaid uit de Scandinavische landen. Op het Zilvermeer werd voor de piste een stabiele en licht verende rubberverharding gebruikt. De zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt beter blessures: door het verende effect van de toplaag worden de gewrichten en de rug aanzienlijk minder belast tijdens het lopen. De praktijk heeft uitgewezen dat een Finse piste de ideale omgeving is voor zowel beginnende als volleerde lopers.

’s Avonds wordt de piste verlicht van zonsondergang (automatisch met sensor) tot 22.30 uur, zodat ze het ganse jaar door bruikbaar is. Via het poortje aan de dagrecreatie kun je binnen tot 20.45 uur. Langs de draaipoorten kun je het domein weer verlaten.

De piste is voor iedereen gratis toegankelijk. Je hoeft dus niet op het domein te verblijven om er gebruik van te kunnen maken. Tijdens hoog- en tussenseizoen betaal je wel de normale toegangsprijs tot het domein.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer
Zilvermeerlaan 2
2400 Mol
8:30 tot 21:00 Di Van 8:30 tot 21:00 Wo Van 8:30 tot 21:00 Do Van 8:30 tot 21:00 Vr Van 8:30 tot 21:00 Za Van 8:30 tot 21:00 Zo Van 8:30 tot 21:00
€ 5,0
www.zilvermeer.be