u bent hier

Joep Beving


Joep Beving is een fenomeen. De boomlange pianist met wilde haardos en woeste baard nam in 2015 in eigen beheer en met behulp van een iPhone zijn debuut Solipsism op. Online werd het al meer dan 60 miljoen keer beluisterd. Het befaamde platenlabel Deutsche Grammophon viel voor de minimalistische, neoklassieke muziek, pikte Beving op en bracht in 2017 zijn tweede album Prehension uit. Joep ... Lees meer »

Joep Beving is een fenomeen. De boomlange pianist met wilde haardos en woeste baard nam in 2015 in eigen beheer en met behulp van een iPhone zijn debuut Solipsism op. Online werd het al meer dan 60 miljoen keer beluisterd. Het befaamde platenlabel Deutsche Grammophon viel voor de minimalistische, neoklassieke muziek, pikte Beving op en bracht in 2017 zijn tweede album Prehension uit.

Joep Beving maakt pianomuziek die ontdaan is van alle overbodige versiering, of zoals hij het zelf noemt: ‘simpele muziek voor complexe emoties’. Hij sluit zich zo aan bij pianocomponisten als Ludovico Einaudi en Nils Frahm. Zijn dromerige, melancholische pianomuziek staat symbool voor de zoektocht naar absolute schoonheid en inhoud en is niets minder dan een balsem voor de ziel.

Marlen Haushofer, De wand
Laurence Sterne, Het leven en de opvattingen van de Heer Tristam Shandy

Toon kaart Cultuurcentrum Mechelen
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
za 27/01/18 van 20:15 tot 22:15
Cultuurcentrum Mechelen
€ 17,0
070 22 28 00
brugge.iticketsro.com/ccmechelen/nl-N...