u bent hier

Jeugdfilm: Ailo, het dappere rendier


In de ongerepte natuur in Lapland wordt Aïlo geboren. Het kleine rendier heeft in zijn eerste levensjaar zoveel te leren, voor het aan de lange trektocht begint. Moeder waakt bezorgd wanneer Aïlo erop uittrekt, want er zijn ook gevaarlijke roofdieren op pad, zoals een beer, wolven, adelaars, vossen, een lynx en de onverschrokken veelvraat. Aïlo werd gefilmd in de vrije natuur. Hoewel de zon ... Lees meer »

In de ongerepte natuur in Lapland wordt Aïlo geboren. Het kleine rendier heeft in zijn eerste levensjaar zoveel te leren, voor het aan de lange trektocht begint. Moeder waakt bezorgd wanneer Aïlo erop uittrekt, want er zijn ook gevaarlijke roofdieren op pad, zoals een beer, wolven, adelaars, vossen, een lynx en de onverschrokken veelvraat.
Aïlo werd gefilmd in de vrije natuur. Hoewel de zon maandenlang verdwijnt, biedt de uitgestrekte wildernis een permanent spektakel van licht en kleur: heldere schaduwen, fonkelwitte sneeuw, glinsterende sterren en het noorderlicht achter de heuvels. Het ontwaken van de wilde Finse natuur bij het begin van de zomer is een adembenemende ervaring.
Guillaume Maidatchevsky, FI FR, 2019.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Mechelen - Auditorium
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
maandag 28 december 2020 van 19:00 tot 20:00
Cultuurcentrum Mechelen
€ 4,0
cultuurcentrum.mechelen.be/jeugdfilm-...