u bent hier

Jeroen Olyslaegers & B.O.X

Tekst en muziektheater


“Dit is het verhaal van die wildeman wiens geest ik deel en van de wildevrouw die deze zelfde geest deed dwalen. Het is het verhaal van de eenheid die de vrijheid baarde en de vrijheid die de eenheid vervolgens opvrat, zoals ik ook mij opgevreten heb geacht nadat mijn duister wildemansbloed zich een weg had gebaand naar het immer feestende hart van deze stad.” Jeroen Olyslaegers heeft een boek ... Lees meer »

“Dit is het verhaal van die wildeman wiens geest ik deel en van de wildevrouw die deze zelfde geest deed dwalen. Het is het verhaal van de eenheid die de vrijheid baarde en de vrijheid die de eenheid vervolgens opvrat, zoals ik ook mij opgevreten heb geacht nadat mijn duister wildemansbloed zich een weg had gebaand naar het immer feestende hart van deze stad.”
Jeroen Olyslaegers heeft een boek geschreven dat zich afspeelt in Antwerpen tijdens de zestiende eeuw met als titel WILDEVROUW (uitgegeven door de Bezige Bij). De roman heeft een herbergier als hoofdpersonage die zichzelf vervloekt acht door God en die vloek weerspiegeld ziet in het wankele Antwerpen van tijdens de beeldenstorm, een trotse handelsstad die niettemin door vreselijke winters wordt geplaagd, door pijnlijke armoede, maar ook door religieus en politiek gekonkelfoes dat een hele samenleving op de rand van de afgrond brengt.
De boekvoorstelling van 'WILDEVROUW' wordt heel bijzonder. Samen met Pieter Theuns van het avontuurlijk muzikaal gezelschap B.O.X heeft Jeroen een muzikale en literaire performance bedacht die nog het best kan worden vergeleken met een ‘masque’ uit de Renaissance, een open vertelling met een decor, en met zangeressen en muzikanten als gelijkwaardige partners naast de verteller.
 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
zondag 29 november 2020 van 20:00 tot 21:00
tickets@desingel.be
+32 (0)3 248 28 28
desingel.be/nl/programma/kunstcampus/...