u bent hier

Jelle Van Riet interviewt Oscar Van den Boogaard VERPLAATST NAAR LATERE DATUM

18 +

Literatuur


Oscar Van den Boogaard is een Nederlandse auteur die in 1990 debuteerde met de roman Dentz. Zijn werk werd veelvuldig genomineerd voor de grote literaire prijzen, vertaald en verfilmd. De Standaard riep hem uit tot de belangrijkste schrijver van zijn generatie. In 2018 verscheen Kindsoldaat, zijn eerste roman die omfloerst autobiografisch is. In het voorjaar van 2020 verscheen Jachthuis, ... Lees meer »

Oscar Van den Boogaard is een Nederlandse auteur die in 1990 debuteerde met de roman Dentz. Zijn werk werd veelvuldig genomineerd voor de grote literaire prijzen, vertaald en verfilmd. De Standaard riep hem uit tot de belangrijkste schrijver van zijn generatie. In 2018 verscheen Kindsoldaat, zijn eerste roman die omfloerst autobiografisch is. In het voorjaar van 2020 verscheen Jachthuis, waarin Oscar van den Boogaard in de huid van zijn alter ego, de achttienjarige Maxwell, kruipt.

Literair journaliste Jelle Van Riet legt hem in de Theatergarage het vuur aan de schenen en interviewt hem onder andere over zijn laatste roman.

Deze lezing komt tot stand in samenwerking met bib Arena.

Gratis, maar reserveren via bib.arena@antwerpen.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Theatergarage
Bouwhandelstraat 72
2140 Borgerhout
zaterdag 5 december 2020 van 14:30 tot 16:00
De Theatergarage
gratis
theatergarage.be/events/jelle-van-rie...
theatergarage.be/events/jelle-van-rie...