u bent hier

jaarcursus Doe de Dodoens 2020 - voor kruidige doe-het-zelvers

18 +


Bijna 500 jaar geleden verscheen het Cruydeboeck van de Mechelaar Rembert Dodoens. Deze 16e-eeuwse doe-het-zelver legde eigenhandig de basis voor een nieuwe plantkunde en kruidenleer door onderzoek en ondervinding. Deze kruidencursus volgt op speelse wijze zijn voorbeeld en verbindt het beste van theorie en praktijk. En na elke praktijkles neem je je eigen brouwsels mee naar huis. Ideaal dus ... Lees meer »

Bijna 500 jaar geleden verscheen het Cruydeboeck van de Mechelaar Rembert Dodoens. Deze 16e-eeuwse doe-het-zelver legde eigenhandig de basis voor een nieuwe plantkunde en kruidenleer door onderzoek en ondervinding. Deze kruidencursus volgt op speelse wijze zijn voorbeeld en verbindt het beste van theorie en praktijk. En na elke praktijkles neem je je eigen brouwsels mee naar huis.

Ideaal dus voor de geïnteresseerde doe-het-zelver. Na een jaar opleiding ga je met verstand van zaken en volle goesting aan de slag in de eigen tuin, keuken of huisapotheek. Haal alles uit je eigen kruidentuintje om die speciale zalf of shampoo te maken en verbaas je omgeving. Of kruid je keuken en ineens ook je gezondheid, twee vliegen in een klap.

Vijf ervaren docenten van de Vlaamse Herboristen Vereniging stelden deze cursus samen. De docenten zijn Maurice Godefridi, Veerle De Vos, Karin Van Loenhout, Dirk Engelen en Geert Thyssen.

Een extra meerwaarde voor deze cursus is de toplocatie. De tuinen van ’t Grom zijn rijkelijk voorzien van allerlei bekende en minder bekende planten en kruiden. Rond het kookeiland gaan we in groep aan de slag. En ons lokaal ‘De Veiling’ is voorzien van alle professionele infrastructuur.

Deze éénjarige opleiding bestaat uit 35 sessies van 3 uur en omvat volgende 7 vakken:
plantkunde, kruideninhoudstoffen, kruidenleer, productkennis & wetgeving, tuinpraktijk, en heilzame, huishoudelijke en culinaire kruidenbereidingen. Voorkennis van kruiden en planten is niet nodig.

Er zijn 22 lessen theorie en 13 lessen praktijk die elkaar regelmatig afwisselen. Zo houden we het boeiend en gevarieerd.
De volledige de lessenrooster is hier na te lezen.

Deelname kost €365 inclusief cursusbladen. De inschrijving is definitief na overschrijving van het lesgeld. Bij stopzetting van de opleiding wordt het lesgeld niet terugbetaald.

PS: na afloop van de cursus wordt iedereen uitgenodigd om lid te worden van de Herbadoeners. Dit is een gesloten club van uitsluitend ex-cursisten die onder de vleugels van 't Grom zich in hun vrije tijd willen blijven verbeteren en verdiepen in de kruidenwereld. Geregeld komen ze bijeen om aan het kookeiland van 't Grom te experimenteren of maken ze uitstapjes naar andere interessante locaties. Tijdens publieksactiviteiten van 't Grom richten ze al eens een standje in en tonen ze hun creaties aan de bezoekers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart 't Grom
Midzelen 25A
2860 Sint-Katelijne-Waver
Van 11 januari 2020 tot 12 december 2020 (za van 10:00 tot 13:00,
't Grom
€ 365,0
www.tgrom.be