u bent hier

Islam in het Westen: cultuursensitief therapeutisch werken met mensen met een migratiegeschiedenis

18 +

Interculturele vorming


Tijdens deze tweedaagse training gaan we in op de manier waarop migratie en islam de identiteitsvorming beïnvloeden. De islam als een levenswijze bepaalt verschillende levensterreinen (waaronder een functie als opvoedingsideaal en als partnerrelatiemodel). In een context van migratie dient men daarbij te zoeken hoe de islamitische beleving in vreemde aarde te laten gronden. Dit kan soms voor ... Lees meer »

Tijdens deze tweedaagse training gaan we in op de manier waarop migratie en islam de identiteitsvorming beïnvloeden. De islam als een levenswijze bepaalt verschillende levensterreinen (waaronder een functie als opvoedingsideaal en als partnerrelatiemodel). In een context van migratie dient men daarbij te zoeken hoe de islamitische beleving in vreemde aarde te laten gronden. Dit kan soms voor psychische conflicten zorgen waarbij symptomen cultureel-religieus gekleurd en verklaard worden.

Tijdens de eerste dag gaan we in op wat de islam is, hoe de islam door een migratie verandert en met behulp van praktijkvoorbeelden hoe de islam het psychisch lijden kan beïnvloeden via culturele representaties (boze oog, geslagen door een djinn,…). Ter voorbereiding van de tweede dag worden cursisten expliciet uitgenodigd om eigen casusmateriaal voor te bereiden en indien mogelijk op voorhand te bezorgen. We bestuderen dan via intervisie samen hoe datgene wat vreemd lijkt te begrijpen.

Voor therapeuten en hulpverleners

MEER INFO: https://educatieve-academie.be/aanbod/korte-trainingen-hulpverleners/cultuursensitief-therapeutisch-werken-islamachtergrond/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Educatieve Academie vzw
Patriottenstraat 35
2600 Berchem (Antwerpen)
vr 11 september 2020 van 10:00 tot 17:00 vr 18 september 2020 van 10:00 tot 17:00
Educatieve Academie
€ 205,0