u bent hier

Iris Penning trio - Liever Vieze Voeten

Pop en rock


Iris Penning is de winnares van de Nekka-wedstrijd 2019. Zij maakt eigenwijze, “poëtische pop”. Met haar heldere stem, intrigerende teksten en eigenwijze gitaarspel is ze een vaste waarde in het Nederlandse theater-muziekcircuit. Amper 27 is ze, en ze maakte al drie albums. Iris Penning is de winnares van de Nekka-wedstrijd 2019. Zij maakt eigenwijze, “poëtische pop”. Met haar heldere stem, ... Lees meer »

Iris Penning is de winnares van de Nekka-wedstrijd 2019. Zij maakt eigenwijze, “poëtische pop”. Met haar heldere stem, intrigerende teksten en eigenwijze gitaarspel is ze een vaste waarde in het Nederlandse theater-muziekcircuit. Amper 27 is ze, en ze maakte al drie albums.


Iris Penning is de winnares van de Nekka-wedstrijd 2019. Zij maakt eigenwijze, “poëtische pop”. Met haar heldere stem, haar intrigerende teksten en haar eigenwijze gitaarspel is ze een vaste waarde in het Nederlandse theater-muziekcircuit. Amper 27 is ze, en ze maakte al drie albums. Haar laatste, “Vieze Voeten” verscheen in maart 2019.


Iris Penning stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op theaterfestivals, op poppodia en in huiskamers door heel Nederland. Sporadisch ook in België (o.m. met Stoomboot in de AB Club).


Iris penning is veel meer dan een zangeres … ze maakt haar eigen merchandising én boetseerde haar handschrift tot een lettertype. Als dat niet straf is! Sinds begin 2020 is ze stadsdichter van Eindhoven. En daar mag ze fier op zijn.
Uit de pers:


 “‘Liever vieze voeten’ is de ultieme luisterplaat, die alvast op een shortlist mag voor plaat van 2019” – Platomania


“Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy ziet van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat”

– OOR


“Ook op deze plaat tovert de jonge artiest met woorden en snijdt ze op een aangrijpende manier herkenbare onderwerpen aan over het wachten en streven in je leven.”

– 3voor12


“Op dromerige, meeslepende akoestische muziek draagt ze haar met zachte ‘g’ gezongen passages voor waarnaar je wel even móét luisteren, want haar teksten beklijven en zorgen voor een zekere spanning.”

– Musicmaker
Support act: De Kort


De Kort is het nieuwe muziekproject van zanger-verteller Johan de Kort en muzikant-producer Geert Vanbever. ‘Kosmos’ is hun eerste CD.

Goeie teksten en sterke refreinen, in de traditie van Kris De Bruyne en Frank Boeijen.

Johan de Kort en Geert Vanbever, twee gitaren, twee stemmen, meer moet dat niet zijn.


 

Iris Penning trio - Liever Vieze Voeten
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
vrijdag 12 maart 2021 van 20:15 tot 20:15
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 14,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/73453/lieve...