u bent hier

integrale meditatie

13 +

Zingeving, filosofie en religie


Meditatie met een vleugje yogafilosofie” Meditatie is het innerlijke hart van yoga. Het is in wezen een weg naar diepe vrede in jezelf, ongeacht de omstandigheden van je leven. We werken in de lessen op meerdere niveaus tegelijk, zodat iedereen, ongeacht weinig of veel ervaring met meditatie, er altijd iets kan uithalen. De basis is mindfulness: het leren kalmeren en concentreren van de ... Lees meer »

Meditatie met een vleugje yogafilosofie”
Meditatie is het innerlijke hart van yoga. Het is in wezen een weg naar diepe vrede in jezelf, ongeacht de omstandigheden van je leven. We werken in de lessen op meerdere niveaus tegelijk, zodat iedereen, ongeacht weinig of veel ervaring met meditatie, er altijd iets kan uithalen.
De basis is mindfulness: het leren kalmeren en concentreren van de geest, het leren bewust worden van de “automatische piloot”, het leren doorzien van denken en voelen. Hierdoor alleen al komt er meer rust, vrijheid en vreugde in je geest, terwijl je lichaam duidelijker gevoeld wordt en meer kan ontspannen, stap voor stap.
Tegelijk krijg je, na het leggen van die basis die telkens wordt herhaald, ook inzichten en oefeningen mee om je Ware Zelf, Atman in de yogafilosofie, te laten ontwaken, zodat je onware zelf stap voor stap kan losgelaten worden als een zware ballast die niet meer nodig is. Dit ontwaken, en het leren leven van daaruit, is het ware hart van de meditatie.
In de lessen wordt vooral gewerkt met zitmeditaties, afgewisseld met een vleugje inzicht (vanuit de yogafilosofie of andere diepzinnige bron) en een korte ligmeditatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Yogastudio
Kapelsesteenweg 318
2930 Brasschaat
Van 18 mei 2018 tot 30 juni 2019 (di van 20:30 tot 21:30,
de yogastudio
€ 12,0
info@deyogastudio.be
www.deyogastudio.be