u bent hier

Infomoment - De natuur in jouw testament


In april 2020 mocht Natuurpunt een schenking ontvangen van ongeveer 1 ha grond langsheen het Schijn in Wommelgem en ter plaatse gekend als Sumbeke. De grond is op het gewestplan ingekleurd als natuurgebied. De afdeling Natuurpunt Schijnbeemden bedankt de schenkende familie van harte. Hiermee wordt 1 ha met 200 meter rivieroever aan nieuw beheerde natuur gecreëerd in de Schijnvallei. Het ... Lees meer »

In april 2020 mocht Natuurpunt een schenking ontvangen van ongeveer 1 ha grond langsheen het Schijn in Wommelgem en ter plaatse gekend als Sumbeke. De grond is op het gewestplan ingekleurd als natuurgebied. De afdeling Natuurpunt Schijnbeemden bedankt de schenkende familie van harte. Hiermee wordt 1 ha met 200 meter rivieroever aan nieuw beheerde natuur gecreëerd in de Schijnvallei. Het beheerteam gaat de volgende maanden aan de slag om de natuurwaarden van het verworven stuk te verbeteren. 
Meer dan ooit heeft onze bedreigde natuur nood aan bescherming. 
Met een schenking of via een testament kan je je nalatenschap schenken aan de vereniging Natuurpunt. De vereniging zal met je wensen rekening houden en bijvoorbeeld investeren in die natuurgebieden die je nauwst aan het hart liggen.
Je kan ervoor zorgen dat je erfgenamen hun erfdeel netto verkrijgen: een voordeel dat een duo-legaat nog steeds biedt. 
De afdeling Schijnbeemden organiseert 2 infomomenten om de mogelijkheden en de voordelen van een legaat of een schenking aan Natuurpunt toe te lichten. Joost Verbeke, verantwoordelijk voor legaten en schenkingen bij Natuurpunt, biedt een overzicht van de actuele mogelijkheden. Na de toelichting zal hij al uw vragen beantwoorden.

De infomomenten gaan door op donderdag 12 november 2020 te Wijnegem en te Schilde. 
• Van 14u30 tot 16 u in het GC ’t Gasthuis, zaal de Wilg, Turnhoutsebaan 199 te 2110 Wijnegem. Er is parkeergelegenheid achter het gebouw. Het CC ’t Gasthuis is vlot bereikbaar met openbaar vervoer en op wandelafstand van de terminus van tram 10 en tram 5. 
• Van 18u30 tot 20u in het cultureel centrum Werf 44, Schoolstraat 44 te 2970 Schilde. Er is ruim parkeergelegenheid. 

We horen graag van je komst:
joost.verbeke@natuurpunt.be GSM 0477 20 47 27.

Toon kaart Werf 44
Schoolstraat 44
2970 Schilde
do 12/11/20 van 18:30 tot 20:00
Natuurpunt Schijnbeemden
joost.verbeke@natuurpunt.be
0477 20 47 27
www.natuurpunt.be/agenda/infomoment-d...