u bent hier

Inclusie: recht of plicht?

18 +

Opvoeding, Wetenschap


Beno Schraepen van de AP Hogeschool praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over inclusie in het onderwijs. Beno Schraepen van de AP Hogeschool praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over inclusie in het onderwijs. Iedereen die de avctualiteit volgt weet dat inclusie een heikel thema is. De laatste jaren zorgde het M-decreet voor heel wat beroering in het onderwijs. ... Lees meer »

Beno Schraepen van de AP Hogeschool praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over inclusie in het onderwijs.


Beno Schraepen van de AP Hogeschool praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over inclusie in het onderwijs.


Iedereen die de avctualiteit volgt weet dat inclusie een heikel thema is. De laatste jaren zorgde het M-decreet voor heel wat beroering in het onderwijs. Scholen en leerkrachten worden overspoeld door zorgleerlingen, de stoelen vliegen door de klas, leerkrachten komen niet meer toe aan lesgeven of gaan kopje onder. Waar komt die focus op inclusie eigenlijk vandaan en wat zegt de wetenschap hierover? Hoe onderscheiden we feiten van fictie in dit gevoelige debat?


Wetenschap Centraal

Wetenschap centraal is een programma ism met de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen.


Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Wetenschappers vertellen in een gemoedelijke sfeer en onder begeleiding van moderator Sven Pichal over hun werk en passie. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend: voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Universiteit Antwerpen i.s.m. bibliotheek Permeke
Auditorium Permeke
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen
woensdag 23 september 2020om 19:30
bibliotheek Permeke
gratis
Sign Up
www.permeke.org/nl/event/80005/inclus...