u bent hier

In stil moderno


Marini, Uccelini, Frescobaldi, Fontana, Merula, Castello, ... Rond de 17de eeuw was Italië het centrum van het muzikale denken en werd instrumentale muziek stilaan gelijkwaardig aan de vocale muziek. Er ontwikkelen zich vele nieuwe vormen en de baspartij krijgt een hele belangrijke rol. In deze tijd werd instrumentale muziek doorgecomponeerd en was het vaak een afspiegeling van het toen nog ... Lees meer »

Marini, Uccelini, Frescobaldi, Fontana, Merula, Castello, ... Rond de 17de eeuw was Italië het centrum van het muzikale denken en werd instrumentale muziek stilaan gelijkwaardig aan de vocale muziek. Er ontwikkelen zich vele nieuwe vormen en de baspartij krijgt een hele belangrijke rol. In deze tijd werd instrumentale muziek doorgecomponeerd en was het vaak een afspiegeling van het toen nog nieuwe operagenre. Zo ontstonden er korte interessante muzikale verhalen waarbij contrasterende emoties elkaar snel afwisselen.

De muziek is daarom soms erg expressief en spannend, soms sereen maar toch intens.
Uit een oneindig groot repertoire koos Chiaroscuro voor een paar ‘klassiekers’ uit die tijd, afgewisseld met minder bekende werken.

Blokfluiten Johanna Lambrechts - Barokviool Nele Verhaert - Barokcello Anne Van Os - Klavecimbel Rein Vermeulen

- In samenwerking met vriendenkring Ambiance, AMWD en dienst vrije tijd.

In het auditorium van de academie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart AMWD Mortsel-Kontich
Eggestraat 13
2640 Mortsel
vrijdag 9 oktober 2020 van 20:15 tot 22:00
Academie voor Muziek Woord en Dans Mortsel
€ 12,5
tickets.mortsel.be