u bent hier

In Perspectief: Superdiversiteit, het nieuwe normaal?

18 +

Samenleving


De bijeenkomsten van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. Elke bijeenkomst gidst een deskundige ons doorheen een thema. We presenteren je een gezonde mix van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actuele thema's. De 21ste eeuw wordt de eeuw van superdiversiteit. Brussel, Antwerpen, Vilvoorde of Genk zijn al majority-minority-steden, waar de ... Lees meer »

De bijeenkomsten van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. Elke bijeenkomst gidst een deskundige ons doorheen een thema. We presenteren je een gezonde mix van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actuele thema's.
De 21ste eeuw wordt de eeuw van superdiversiteit. Brussel, Antwerpen, Vilvoorde of Genk zijn al majority-minority-steden, waar de meerderheid van de inwoners een migratie-achtergrond heeft. Ook Mechelen wordt superdivers. Wat betekent dat? Wat zijn de uitdagingen voor de samenleving? Hoe geraken we voorbij het wij-zij-denken? Samen verkennen we hoe migratie ons land veranderde, en hoe migratie en superdiversiteit onze samenleving vandaag bepaalt.
Je kan deze activiteit betalen met 2 Koekoeks.

In samenwerking met Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen

Activity Members: Dirk Geldof

Bron: UiTinVlaanderen.be

Dirk Geldof
Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
dinsdag 24 november 2020 van 10:45 tot 12:30
Vormingplus regio Mechelen
€ 12,0
Sign Up
regiomechelen@vormingplus.be
015 44 41 00
http://www.vormingplus-regiomechelen.be/activiteit/6219
regiomechelen@vormingplus.be
www.vormingplus-regiomechelen.be