u bent hier

In Perspectief: Peggy Guggenheim

18 +

Samenleving


De bijeenkomsten van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. Elke bijeenkomst gidst een deskundige ons doorheen een thema. We presenteren je een gezonde mix van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actuele thema's. Peggy Guggenheim stelde als kunsthandelaar en –verzamelaar een van 's werelds belangrijkste kunstcollecties samen. Haar galerijen in ... Lees meer »

De bijeenkomsten van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. Elke bijeenkomst gidst een deskundige ons doorheen een thema. We presenteren je een gezonde mix van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actuele thema's.
Peggy Guggenheim stelde als kunsthandelaar en –verzamelaar een van 's werelds belangrijkste kunstcollecties samen. Haar galerijen in Londen en New York kwamen tot stand in een woelige politieke periode en in een heel bijzonder artistiek klimaat. Ze documenteerde stromingen zoals Abstract Expressionisme, Surrealisme en De Stijl. Daarnaast zorgde ze er ook voor dat invloeden van kunstenaars zoals Picasso, Duchamp en Kandinsky bewaard bleven voor volgende generaties. Uiteindelijk streek ze neer in Venetië, waar je haar collectie vandaag kan bewonderen. Tamara Ingels neemt je mee op sleeptouw doorheen het leven van deze vrijgevochten vrouw.
Je kan deze activiteit betalen met 2 Koekoeks.

In samenwerking met Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen

Activity Members: Tamara Ingels

Bron: UiTinVlaanderen.be

Tamara Ingels
Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
dinsdag 13 oktober 2020 van 10:45 tot 12:30
Vormingplus regio Mechelen
€ 12,0
Sign Up
regiomechelen@vormingplus.be
015 44 41 00
http://www.vormingplus-regiomechelen.be/activiteit/6218
regiomechelen@vormingplus.be
www.vormingplus-regiomechelen.be