u bent hier

In-migration, een in situ project voor Zuidergekte


Veiligheid vinden binnen Geel. Dat is de gedachte achter In-migration. Met de kunstinstallatie vertellen cursisten van de Geelse Kunstacademie over vluchten, veiligheid en kansen in Geel. En zo levert het nieuwe projectatelier van de academie eveneens een artistieke bijdrage aan Zuidergekte! In-migration vindt zijn plaats op het grasveld achter het stadhuis. De fontein was de inspiratie voor ... Lees meer »

Veiligheid vinden binnen Geel. Dat is de gedachte achter In-migration. Met de kunstinstallatie vertellen cursisten van de Geelse Kunstacademie over vluchten, veiligheid en kansen in Geel. En zo levert het nieuwe projectatelier van de academie eveneens een artistieke bijdrage aan Zuidergekte!
In-migration vindt zijn plaats op het grasveld achter het stadhuis. De fontein was de inspiratie voor dit kunstwerk dat het actuele thema van vluchtelingen en (in)migratie illustreert. De houten palen symboliseren een groep mensen die uit noodzaak een thuis zoeken in de wereld. Het werd een beeldend verhaal over integratie en de zoektocht naar geborgenheid en veiligheid, wat toch behoort tot de universele basisbehoeften van iedere mens.
Dit groepsproject is gebaseerd op een idee van Gaby Kestens.
Tentoonstelling van 20 juni tot 15 september 2019.
Vernissage op donderdag 20 juni 2019 om 19u, hapje en drankje georganiseerd door Refuchances.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Stadhuis Geel
Werft 20
2440 Geel
Van do 20 juni 2019 00:00 tot zo 25 augustus 2019 23:59
Academie Beeldende Kunst Geel
kunstacademie@geel.be