u bent hier

ILSE LANDUYT : de geschiedenis van de kus en alle gevolgen vandien AFGELAST


Ilse Landuyt studeerde Politieke en Sociale Geschiedenis van de Westerse Wereld en Romaanse Filologie. Met veel beeldmateriaal en veel vrolijke, soms trieste , maar altijd zedige anekdotes vertelt ze over geschiedenis, zoals u het op school nooit gehoord hebt. De lezing geeft een steelse blik op de geschiedenis van de liefde en het huwelijk en wat daar zoal van komt. Geen schuine moppen ... Lees meer »

Ilse Landuyt studeerde Politieke en Sociale Geschiedenis van de Westerse Wereld en Romaanse Filologie. Met veel beeldmateriaal en veel vrolijke, soms trieste , maar altijd zedige anekdotes vertelt ze over geschiedenis, zoals u het op school nooit gehoord hebt.
De lezing geeft een steelse blik op de geschiedenis van de liefde en het huwelijk en wat daar zoal van komt. Geen schuine moppen natuurlijk, maar een wervelend stukje Plato, goede raad van Plutarchus, het Morganatisch huwelijk en de Karolingische echtscheiding, het vangen van olifanten in de woestijn, kinderboerderijen, vondelingenschuiven, beroemde weeskindjes en vreemde tradities.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC Den Boomgaard
Antwerpsesteenweg 43
2520 Broechem (Ranst)
maandag 25 januari 2021 van 14:00 tot 17:00
VOR Ranst
€ 7,0
erik.dutoit@pandora.be