u bent hier

Iemand moet het doen - LAZARUS en Robbin Rooze (UITGESTELD TOT NAJAAR 2021)


Omwille van onze gezondheid en die van jou, worden alle voorstellingen van ‘Iemand moet het doen’ in eigen zaal en op reis geannuleerd. Deze voorstelling zal in première gaan in het najaar van 2021. Speeldata worden later bepaald. Mensen met tickets werden via mail gecontacteerd. Heb je geen mailtje gekregen? Laat het ons dan weten via onthaal@arsenaallazarus.be. --- LAZARUS en Robbin Rooze ... Lees meer »

Omwille van onze gezondheid en die van jou, worden alle voorstellingen van ‘Iemand moet het doen’ in eigen zaal en op reis geannuleerd. Deze voorstelling zal in première gaan in het najaar van 2021. Speeldata worden later bepaald. Mensen met tickets werden via mail gecontacteerd. Heb je geen mailtje gekregen? Laat het ons dan weten via onthaal@arsenaallazarus.be.

---

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen.

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in Bangladesh. Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

LAZARUS leerde Robbin Rooze kennen bij de opnames voor zijn kortfilm Springstof. Daarin speelden drie jongeren met wie Rooze op lange termijn een traject aflegt. In Iemand moet het doen neemt LAZARUS hen mee de scène op.

Van en met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Aminata Demba, Iliass Bellaajal, Izzy Ismaïl L'hamiti, Robbin Rooze, Maaike Somers (stage) / kostuum: Karen De Wolf / een productie van ARSENAAL/LAZARUS / met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid / coproductie: Perpodium

i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ARSENAAL/LAZARUS (UiTPAS)
Hanswijkstraat 63
2800 Mechelen
Van wo 1 september 2021 00:00 tot vr 31 december 2021 23:59
ARSENAAL / LAZARUS
€ 15,0
onthaal@arsenaallazarus.be
015 42 25 44
www.arsenaallazarus.be/kalender/item/...