u bent hier

HUSH - Henry's Dream Machine

Klassieke muziek


Via een miniatuurversie van een oud theater duiken we de wereld van Henry Purcell in. Terwijl Henry als luchtgeest het spektakel gadeslaat, zet een zangeres de poorten naar de verbeelding open. Ze neemt je mee in droombeelden of 'masks' die Purcell creëerde voor het theater. Shakespeares 'Midzomernachtsdroom' en 'De Storm' zijn niet ver, King Arthur is van de partij en ... Lees meer »

Via een miniatuurversie van een oud theater duiken we de wereld van Henry Purcell in. Terwijl Henry als luchtgeest het spektakel gadeslaat, zet een zangeres de poorten naar de verbeelding open. Ze neemt je mee in droombeelden of 'masks' die Purcell creëerde voor het theater. Shakespeares 'Midzomernachtsdroom' en 'De Storm' zijn niet ver, King Arthur is van de partij en ook Queen Mary's muziek is te horen, tot HUSH weerklinkt en ons het zwijgen wordt opgelegd.

Een accordeonist en een luitist laten de muziek van Purcell schitteren in unieke arrangementen. Met melodieën en akkoorden begeleiden ze je op de ondoorgrondelijke paden van een wonderlijke componist. Een Belgisch-Canadees team zet alle multimediale middelen in om Henry's magische universum weer te geven.

Deze voorstelling zou deel uitmaken van BIG BANG Festival 2020, het avontuurlijk muziekfestival voor jong publiek dat dit jaar z'n 25ste verjaardag zou vieren. Door corona wordt het programma echter afgeslankt. Geen BIG BANG Festival dit jaar dus, maar wel een BIG BANG Bubbel met de voorstellingen SHEL(L)TER en HUSH. Indien de omstandigheden het toelaten wordt er nog een leuk extraatje toegevoegd. En in het najaar van 2021 maken we er samen met jullie een spetterend uitgesteld verjaardagsfeest van. Beloofd!  

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
za 31 oktober 2020 van 19:00 tot 20:00 zo 1 november 2020 van 14:30 tot 15:30 zo 1 november 2020 van 17:00 tot 18:00
info@desingel.be
+32 3 244 19 20
desingel.be/nl/programma/muziek/hush-...