u bent hier

Holebibib - Leesclub: Splinter Chabot - Confettiregen

Literatuur


Op 6 december verwachten we niet enkel de lieve Sint maar organiseert de Holebibib ook de Leesclub. Dit keer lezen we Confettiregen van Splinter Chabot. CONFETTIREGEN is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens ... Lees meer »

Op 6 december verwachten we niet enkel de lieve Sint maar organiseert de Holebibib ook de Leesclub. Dit keer lezen we Confettiregen van Splinter Chabot.
CONFETTIREGEN is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen.
Aan de hand van drie bepalende ontmoetingen in zijn jeugd, komt Wobie steeds meer over zichzelf te weten. Naarmate hij ouder wordt ontdekt hij langzaam maar zeker dat hij anders is dan zijn broers, anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn. Anders dan wie hij wilde zijn. Langzaam sluipt er een grijze mist in zijn leven, en begint hij iets te ontdekken dat eerst genegeerd, vervolgens gevreesd, maar uiteindelijk gevierd wordt. Dit boek is een dagboek van die worsteling en die zoektocht.
Zegt je dit wel iets? Lees het boek en bespreek het samen met de andere leden van de Leesclub.
De leesclub zal omwille van de coronamaatregelen doorgaan op zolder (Draakplaats 1) en niet in de de Holebibib (Draakplaats 2). Er is handgel en we houden 1.5 meter afstand.
Deze locatie is niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid kan je altijd mailen naar info@hetrozehuis.be
Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en Centrum Gelijke Kansen Vlaanderen.
Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Roze Huis - Antwerpse Regenboogkoepel
Draakplaats 1
2018 Antwerpen 18
zondag 6 december 2020 van 13:30 tot 15:00
Het Roze Huis - Antwerpse Regenboogkoepel
gratis