u bent hier

HETGEVOLG - Madame Rosa


‘Madame Rosa’ is Stefan Percevals toneelbewerking van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar uit 1975. Het gaat over een oudere Joodse ex-prostituee die de concentratiekampen overleefde en voor de kinderen van haar jongere ex-collega’s zorgt. Aan het einde van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit, behalve haar lieveling Momo, een Berbers jongetje. De gezondheid van Rosa gaat ... Lees meer »

‘Madame Rosa’ is Stefan Percevals toneelbewerking van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar uit 1975. Het gaat over een oudere Joodse ex-prostituee die de concentratiekampen overleefde en voor de kinderen van haar jongere ex-collega’s zorgt. Aan het einde van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit, behalve haar lieveling Momo, een Berbers jongetje. De gezondheid van Rosa gaat zienderogen achteruit en langzaam aan worden de rollen omgekeerd en moet Momo voor madame Rosa zorgen.

De verfilming met Simone Signoret uit 1977 was prachtig en succesvol. Met de grande dame van het Vlaamse theater Chris Lomme wordt ook deze bewerking onvergetelijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart HETGEVOLG
Otterstraat 31-33
2300 Turnhout
zaterdag 12 oktober 2019 van 20:15 tot 21:30
Vaart
€ 14,0
www.vaartbeerse.be