u bent hier

Het Scheldeoffensief

6 +


Theatermaker Frank Dierens duikt een beeldende voorstelling in met bijzondere spelers met een beperking. Met live muziek van Geoffrey Burton en poppen van Marc Maillard gaan we op pad met een troep zwervers die de echte waarden in ’t leven weten te detecteren. In de nieuwste theaterproductie van Het Scheldeoffensief maakt artistiek bezieler en theatermaker Frank Dierens een plastische ... Lees meer »

Theatermaker Frank Dierens duikt een beeldende voorstelling in met bijzondere spelers met een beperking. Met live muziek van Geoffrey Burton en poppen van Marc Maillard gaan we op pad met een troep zwervers die de echte waarden in ’t leven weten te detecteren.

In de nieuwste theaterproductie van Het Scheldeoffensief maakt artistiek bezieler en theatermaker Frank Dierens een plastische familievoorstelling (9+), op live muziek van Geoffrey Burton. De voorstelling voor zeven bijzondere spelers werd door de coronamaatregelen aangepast naar twee spelers, WaRaMis 2.0.

En de Waramis deden hun armen open. De pluimen schoten langs alle kanten, zelfs door hun gat, hun lijf werd heeltegans bedekt met een schitterend verenpak…

Een troep zwervers trok ooit van plek naar plek. Pelgrims die hun eigenheid hadden meegebracht, kleurrijke kostuums droegen, hun maskers en lekkernijen namen ze destijds feestelijk mee naar de scène. Tot plots alles stopte…

In een fantasierijke associatieve taal wil WaRaMis 2.0 het publiek confronteren met deze twee overgebleven stamleden, ontrukt van hun familie, hun troep. Ze zijn gedoemd om hun eigen nieuwe rode draad te trekken waar realiteit en fictie dwars door elkaar lopen en absurditeit en onwezenlijkheid de slappe koord is die ze moeten bewandelen.

Als bonus krijg je een waanzinnige soundscape, een herkenbaar aantrekken en afstoten tussen vader en dochter, een zoeken naar verbondenheid op een afstandelijk plateau dat kraakt en jankt om terug op volle toeren te mogen draaien.

“Waarheen we gaan is ons onbekend, we zijn als een stuk omgevallen boom waarvan we niet weten waar hij ooit stond, we hebben elk een stuk wortel in onze koffers zitten, samen met een zakje geboortegrond.”

Over de maker
Frank Dierens studeerde Drama aan het Conservatorium in Gent, waar hij in 1991 afstudeerde. Hij was één van de trekkers bij de Onderneming (huidige Comp. Marius) die zich specialiseerde in het maken van openluchttheater op bijzondere locaties. Daarnaast ook als freelance acteur en maker verbonden aan KVS, Kopergietery, Laïka, Lazarus, deRoovers... Onlangs nog te zien in de gelauwerde langspeelfilm ‘Binti’ van Frederike Migom.

Over het gezelschap
Het Scheldeoffensief wil goesting en talent voor theater bij mensen met een beperking opsporen, uitdagen en tonen aan een breed publiek. Naast een laagdrempelig en wekelijks theateratelier maken we op regelmatige basis inclusieve theatervoorstellingen die een breed publiek aanspreken.

Credits:
Spel (video-opnames): Anja Brossé, Alex De Graef, Roby Dewaele, Lennert Meurysse, Rudy Noojen & Gabria Vermeir
Spel (live): Julia Dierens, Frank Dierens
Concept en regie: Frank Dierens
Coaching: Mark Verstraete
Muziek: Geoffrey Burton
Lichtontwerp: Frederik Van Onsem
Vormgeving: Koen Schetske
Kostuum: Pauline Verminnen
Poppen: Marc Maillard
Illustraties: Kaatje Vermeire
Productie: An Van den Bergh

Met steun van:
De Vlaamse Gemeenschap en Gemeente Merelbeke.

http://www.hetscheldeoffensief.be/

RElaX-blok:
9 euro / 8 euro

FAST-blok
7 euro / 6 euro

- Bij het RElaX-blok verwachten we je om 19.15 uur in de foyer van onze schouwburg. Je geniet hier eerst nog van een drankje (inbegrepen in de ticketprijs) en neemt net voor aanvang van de voorstelling plaats in de eerste helft van de zaal (laagste rijen).

- Bij het FAST-blok verwachten we je om 19.50 uur aan onze schouwburg. Je gaat rechtstreeks de zaal in en hebt plaatsen in de tweede helft van de zaal (bovenste rijen). Tickets voor het FAST-blok zijn goedkoper dan het RElaX-blok; er is in de ticketprijs dan ook geen drankje inbegrepen.

Schouwburg Rex
Smallestraat 2
2400 Mol
vrijdag 23 oktober 2020om 20:15
Schouwburg Rex
€ 9,0
apps.ticketmatic.com/widgets/getouw/f...