u bent hier

"Het meisje met de zwavelstokjes" (poppenspel 4-10 jaar)

4 +

Figuren en poppentheater


Een ontroerende voorstelling in kerstsfeer naar een sprookje van H.C. Andersen. Over een meisje dat op straat leeft en de kost moet verdienen met het verkopen van zwavelstokjes. Niemand wil iets van haar kopen want iedereen heeft het te druk met het kerstfeest. Een ontroerende voorstelling in kerstsfeer Uit het dikke sprookjesboek van H.C. Andersen. Een mooi en ontroerend sprookje over een ... Lees meer »

Een ontroerende voorstelling in kerstsfeer naar een sprookje van H.C. Andersen. Over een meisje dat op straat leeft en de kost moet verdienen met het verkopen van zwavelstokjes. Niemand wil iets van haar kopen want iedereen heeft het te druk met het kerstfeest.

Een ontroerende voorstelling in kerstsfeer
Uit het dikke sprookjesboek van H.C. Andersen.

Een mooi en ontroerend sprookje over een klein meisje dat op straat leeft. Het speelt zich af rond de kersttijd. Ze moet haar kost verdienen met het verkopen van zwavelstokjes. Dat gaat niet goed en steeds meer gaat ze verlangen naar haar oma. Oma heeft altijd voor haar gezorgd tot ze dood ging. Het meisje bleef helemaal alleen achter op straat. Op het eind van het verhaal komen oma en het meisje weer bij elkaar. Als je ziet hoe gelukkig het meisje is, dan is het toch niet zo´n droevige afloop.

Kerst is het feest van het licht. In deze voorstellingstaat het licht op allerlei manieren centraal. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk, want de belichting zorgt voor veel verrassingselementen.
Thema: armoede, straatkinderen en mededogen.

Het gegeven van het verhaal is niet om vrolijk van te worden, maar door de speciale benadering van de poppenspeler komt de dood van het meisje in een heel ander licht te staan, waardoor de voorstelling iets lichts en troostrijks krijgt.

Els Peeters, Ruud Alles
Toon kaart De Poppenzaal
Steenweg op Oosthoven 114
2300 Turnhout
wo 16 december 2020 van 10:30 tot 12:00
zo 20 december 2020 van 14:30 tot 16:00 wo 23 december 2020 van 10:30 tot 12:00 wo 23 december 2020 van 14:30 tot 16:00
Figurentheater Propop
€ 6,0
Bestel tickets
www.propop.be/de-poppenzaal/familievo...
info@propop.be
014 - 42 33 22
www.propop.be
www.propop.be/Voorstellingen/Zwavelst...