u bent hier

Het Collectief & Katrien Baerts sopraan olv. Henk Guittart

Klassieke muziek


Wij zetten uw veiligheid en gezondheid op de eerste plaats en volgen de richtlijnen van overheid en experten nauwgezet op. Daarom zal dit concert niet fysiek kunnen plaatsvinden. U kan dit concert echter wel online volgen via deze link! Het culturele leven balanceerde rond 1900 tussen nostalgie naar de 19de-eeuwse romantiek en een aanstormende moderniteit. Wagner en Debussy brachten de ... Lees meer »

Wij zetten uw veiligheid en gezondheid op de eerste plaats en volgen de richtlijnen van overheid en experten nauwgezet op. Daarom zal dit concert niet fysiek kunnen plaatsvinden. U kan dit concert echter wel online volgen via deze link!

Het culturele leven balanceerde rond 1900 tussen nostalgie naar de 19de-eeuwse romantiek en een aanstormende moderniteitWagner en Debussy brachten de tonaliteit tot aan zijn grenzen, waarna Arnold Schönberg en Alban Berg het helemaal opbliezen. Met zijn discipelen richtte Schönberg het ‘Verein für musikalische Privataufführungen’ op. Deze concertvereniging nam bewust afstand van het officiële, conservatieve muziekleven en erkende de revolutionaire werken van hun tijd. In zijn ‘Prélude à l’après-midi d’un faune’ ontketende Debussy een nieuw tijdperk van vorm en kleurgebruik. Wagner zocht nieuwe harmonische horizonten op. In de orkestliederen van Schönberg en Alban Berg herrees uit de assen van de oude romantische ruïnes een nieuwe muzikale orde.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
donderdag 29 oktober 2020 van 20:00 tot 21:30
tickets@desingel.be
+32 (0)3 248 28 28
desingel.be/nl/programma/muziek/het-c...