u bent hier

Herkauwers #4: Titel, These, Temperamente - Myrthe van der Mark // ONLINE nagesprek

Tekst en muziektheater


Herkauwers is een reeks online nagesprekken over onze maakresidenten en hun voorstellingen in Zuidpool. Deze sessies gaan door enkele dagen nadat de voorstelling in Zuidpool te zien was. Reserveer uw gratis plek en ontvang de link naar zoom. Log de avond zelf in via uw computer of smartphone, en u bent er -zo echt als het kan - helemaal bij. Uw gastheer is niemand minder dan Nico Boon, ... Lees meer »

Herkauwers is een reeks online nagesprekken over onze maakresidenten en hun voorstellingen in Zuidpool.
Deze sessies gaan door enkele dagen nadat de voorstelling in Zuidpool te zien was. Reserveer uw gratis plek en ontvang de link naar zoom. Log de avond zelf in via uw computer of smartphone, en u bent er -zo echt als het kan - helemaal bij.
Uw gastheer is niemand minder dan Nico Boon, theatermaker en één van de bezielers van De leesclub.

Myrthe van der Mark maakt associatieve collages, tussen verschillende disciplines in. Met gevonden tekst en bewegingsfragmenten, personages uit boeken en papieren vormen, knipt en plakt ze intuïtief tekst en beeld. Van performance tot video tot autonoom beeldend werk, denkt ze na over het lichaam en de lezing van het lichaam in verschillende contexten. De camera speelt een belangrijke rol als registrerend “ander” oog. Als in cinema een lichaam transparant is, en in de blackbox echt, wat is het dan in een tentoonstellingsruimte? Taal en materie?

Met partner Céline Mathieu vormt Myrthe van der Mark sinds 2014 het performance duo CMMC. CMMC bracht internationaal 20 performances in art spaces en musea, waarin met doorgedreven tekst en beweging, pseudo-wetenschappelijke methodes werden onderzocht. Hetzij door ze te bespreken of door ze in museale context live uit te testen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ZUIDPOOL
Lange Noordstraat 11
2000 Antwerpen
maandag 30 november 2020 van 20:00 tot 21:30
Zuidpool
gratis
apps.ticketmatic.com/widgets/theater_...
www.zuidpool.be/nl/producties/953/don...