u bent hier

Herfstwandeling 'Het Moer'

Milieu en natuur


Davidsfonds Puurs ism Natuurpunt Het Moer, gelegen tussen de dorpskernen van Bornem, Hingene, Wintham, Eikevliet en Puurs, betreft een centraal gelegen vochtig bos- en moerasgebied, omgeven door kleinschalig cultuurland. De noordelijk gelegen open kouter van Hingene, eertijds een landbouwgebied, is nog mooi gerelateerd aan het lager gelegen moer met een opvallende steilrand als overgang. Het ... Lees meer »

Davidsfonds Puurs ism Natuurpunt
Het Moer, gelegen tussen de dorpskernen van Bornem, Hingene, Wintham, Eikevliet en Puurs, betreft een centraal gelegen vochtig bos- en moerasgebied, omgeven door kleinschalig cultuurland. De noordelijk gelegen open kouter van Hingene, eertijds een landbouwgebied, is nog mooi gerelateerd aan het lager gelegen moer met een opvallende steilrand als overgang. Het landschap is afwisselend gesloten (hoogstammige bossen, broekbossen, e.d.) en open (weilanden, moerassen, vijvers, e.d.) gebieden, doorweven met lineaire en puntvormige landschapselementen. Het Moer vormt een aantrekkelijk gebied voor talrijke vogelsoorten. In het Moer werden verschillende soorten water- en oppervlaktewantsen waargenomen (tekst: VIOE).
Koen Grolus is onze gids. Hij is inhoudelijk medewerker patrimonium bij Natuurpunt en voorzitter van vzw Speeltuin Sint-Pietersburcht.
Aangepaste kledij is vereist: warme (regen)jas, botten of laarzen.
De gids past de duur van de wandeling aan, aan de groep.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart parking voorbij de kerk
Karel Suykenstraat 14
2880 Bornem
donderdag 24 oktober 2019 van 13:30 tot 17:00
Davidsfonds Puurs
€ 5,0
dfpuurs@proximus.be
O3 889 54 73
www.davidsfondspuurs.com/herfstwandel...