u bent hier

Heldenleven | Online boekvoorstelling


Op 9 september presenteert Behoud de Begeerte ‘Heldenleven’ in Bibliotheek Permeke. Door toedoen van de coronacrisis is 'Heldenleven' slechts voor een beperkt aantal mensen toegankelijk. De voorstelling wordt opgenomen. Op 21 september is de online boekvoorstelling - gratis - te zien. ’Heldenleven’ is een programma rond twee publicaties van Jan Vanriet: de onlangs verschenen dichtbundel ... Lees meer »

Op 9 september presenteert Behoud de Begeerte ‘Heldenleven’ in Bibliotheek Permeke. Door toedoen van de coronacrisis is 'Heldenleven' slechts voor een beperkt aantal mensen toegankelijk. De voorstelling wordt opgenomen. Op 21 september is de online boekvoorstelling - gratis - te zien.

’Heldenleven’ is een programma rond twee publicaties van Jan Vanriet: de onlangs verschenen dichtbundel ’Heldenleven’ en ’Collected Stories', de catalogus bij de schilderijententoonstelling (vanaf 19 september) in De Zwarte Panter te Antwerpen.

In ’Heldenleven’ probeert het verleden haasje over met het verleden te spelen. ‘Heldenleven’ verkent heden en verleden; herinneringen zijn niet inwisselbaar, beelden, geuren en sensaties uit vroegere tijden leiden een eigen bestaan. De gedichten en gouaches van Jan Vanriet zijn een grote volksopstand tegen het vergeten – soms tegen beter weten in. ‘De tijd neemt niet alles weg.’ Het samenspel van al die fonkelende details en eeuwigdurende dubbelzinnigheden maakt van het heldenleven dat we onszelf toedichten een oefening in verwondering.

Voor de catalogus van ’Collected Stories’ schreef Jan Vanriet enkele toelichtingen over de inhoud en de achtergronden van zijn werk. Ze worden aangevuld met een essay van de Poolse dichter Adam Zagajewski.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen 6
maandag 21 september 2020 van 15:00 tot 16:00
Behoud de Begeerte
gratis
www.begeerte.be/aanbevelingen-voor-ee...