u bent hier

Hathor Consort & Pluto-ensemble

Klassieke muziek


Met het programma ‘Voyces & Viols’ duiken Hathor Consort en Pluto-ensemble de wereld in van de ‘consort-music’, een muzikale vorm uit de overgangsperiode van de vokaal geïnspireerde Engelse Polyfonie tot de vroeg-Barokke Engelse stijl. Voor de instrumentale stukken kozen ze uit muziek van vooraanstaande componisten als Gibbons, Lupo, Tomkins,... Deze laatste was een leerling van William Byrd ... Lees meer »

Met het programma ‘Voyces & Viols’ duiken Hathor Consort en Pluto-ensemble de wereld in van de ‘consort-music’, een muzikale vorm uit de overgangsperiode van de vokaal geïnspireerde Engelse Polyfonie tot de vroeg-Barokke Engelse stijl. Voor de instrumentale stukken kozen ze uit muziek van vooraanstaande componisten als Gibbons, Lupo, Tomkins,... Deze laatste was een leerling van William Byrd en de meest briljante voortzetter van diens rijke bijdrage aan het Engelse polyfone denken. Hij was een goede vriend en collega-organist van Orlando Gibbons aan de Royal Chapel, waar hij bleef musiceren tot aan zijn dood. Tomkins was de vernieuwer van de Engelse muziek tussen Byrd en Purcell.
De zes gambisten van Hathor Consort en de zes zangers van Pluto-ensemble weven deze 17de eeuwse klanklijnen tot een fascinerend en kleurrijk wandtapijt van klanken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
donderdag 26 november 2020 van 20:00 tot 23:55
tickets@desingel.be
+32 (0)3 248 28 28
desingel.be/nl/programma/muziek/hatho...