u bent hier

HARMONIE IN DE PRAKTIJK

18 +

Kunst en kunsteducatie


Begeleiden en improviseren/solerenIn deze lessenreeks wordt, in samenspelvorm, de theorie omgezet in de praktijk: je leert melodieën en akkoordenbegeleidingen uit te voeren en werkt aan improvisaties over akkoordenschema’s. Per les worden een à twee thema’s uit jazz, pop en aanverwante stijlen ingestudeerd. De melodie en de akkoordbegeleidingen worden aangeleerd en dankzij een theoretisch inzi Lees meer »

Van elk stuk worden, op het instrument, de geschikte toonladders en akkoorden (drie- en vierklanken) ingestudeerd. Ook de melodie wordt telkens aangeleerd. Dan gaan we aan de slag met de song/compositie: de melodie wordt gespeeld, gevolgd of ondersteund door akkoordbegeleidingen en vervolgens wordt over het stuk gesoleerd. Tegelijkertijd werken we aan vormleer en creëren we samen een intro, coda etc.”

ICT-toepassingen
Tijdens de lessen wordt regelmatig gebruik gemaakt van audio- en videomateriaal en wordt aandacht besteed aan verschillende ICT-toepassingen zoals het uitwerken van begeleidingen voor de in te studeren songs.

Syllabus
Bij de cursus komt een handboek met een samenvatting van de behandelde items.
De syllabus wordt wekelijks aangevuld met extra tekst en files van de in te studeren stukken. Na elke les wordt dit didactisch materiaal per mail toegestuurd naar de cursisten.
Het modulaire systeem maakt het mogelijk om in te stappen wanneer jouw niveau bereikt wordt:
Module 1: initiërend niveau
Module 2: verdiepend niveau
Module 3: gevorderd niveau
Extra modules: Afhankelijk van het niveau van de deelnemers worden meer gevorderde modules ingericht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Maarten Weyler
Toon kaart Halewynstichting vzw
Le Grellelei 10
2600 Berchem
Van do 23 november 2017 19:30 tot do 3 mei 2018 22:00
Halewynstichting vzw
€ 80,0
halewynstichting.be/inschrijven-harmo...
halewynstichting.be/harmonie-in-de-pr...
halewynstichting.be/inschrijving-harm...