u bent hier

Halte Poëzie over R.M.Rilke

18 +

Poezie


Halte Poëzie is een poëzieleesgroep o.l.v. Martine Wendrickx waar je ook heel wat achtergrondinformatie komt opsteken. Geen dichter is meer op zijn plaats in de herfst dan Rilke met zijn beroemde gedicht ‘Herbsttag’. Rainer Maria Rilke (1875–1926) is één van de belangrijkste Duitstalige dichters uit het begin van de 20e eeuw, maar Rilke is lang niet dood. Zijn poëzie is zo vol van liefde, ... Lees meer »

Halte Poëzie is een poëzieleesgroep o.l.v. Martine Wendrickx waar je ook heel wat achtergrondinformatie komt opsteken. Geen dichter is meer op zijn plaats in de herfst dan Rilke met zijn beroemde gedicht ‘Herbsttag’. Rainer Maria Rilke (1875–1926) is één van de belangrijkste Duitstalige dichters uit het begin van de 20e eeuw, maar Rilke is lang niet dood. Zijn poëzie is zo vol van liefde, natuur, nieuwsgierigheid en mystiek dat het ook jonge
mensen enorm aanspreekt. Rilke is in staat om zich volledig in de huid en de essentie van mens, dier of plant te plaatsen. Bijvoor- beeld het gedicht ‘Der Panther’ illustreert dat perfect.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
zondag 4 oktober 2020 van 10:00 tot 12:30
Het Predikheren
ticketshop.ticketmatic.com/mechelen/p...