u bent hier

Grenzen stellen zonder woorden - online sessie - Volzet

18 +

Samenleving


Mag je als ouders nog eisen stellen, duidelijke grenzen stellen? Hoe doe je dit, in tijden waar kinderen steeds mondiger worden? Sinds een aantal jaren wordt vooral ingezet op het begeleiden van kinderen: inspraak, overleg, coachen: een terechte inhaalbeweging! Maar kinderen hebben ook nog steeds nood aan ‘leiderschap’: ouders die een aantal grenzen aanbieden en bewaken op een respectvolle ... Lees meer »

Mag je als ouders nog eisen stellen, duidelijke grenzen stellen? Hoe doe je dit, in tijden waar kinderen steeds mondiger worden?
Sinds een aantal jaren wordt vooral ingezet op het begeleiden van kinderen: inspraak, overleg, coachen: een terechte inhaalbeweging! Maar kinderen hebben ook nog steeds nood aan ‘leiderschap’: ouders die een aantal grenzen aanbieden en bewaken op een respectvolle manier.
Als je grenzen stelt, gaan kinderen vooral je lichaamstaal ‘lezen’. Een juiste lichaamstaal is veel belangrijker dan je woorden. Het is je lichaam dat vertelt of je leiding neemt, twijfelt, kwaad of ontgoocheld bent, of er ruimte is voor discussie of niet. We verkennen de lichaamstaal verbonden met respectvol leiderschap en we verkennen ook de valkuilen. Ouders die echt leiderschap gebruiken, zijn kalm, duidelijk, niet boos of ontmoedigd en oeverloos geduldig... Geen nood, niemand is perfect en kinderen kunnen soms extreem grenzen verkennen. Maar als je het stap voor stap wil leren, ondervindt je alleen maar voordeel voor jezelf als ouder en voor je kind. 
De live sessie wordt vervangen door een gratis online sessie. Schrijf je in, want de plaatsen zijn -ook online- beperkt!

In samenwerking met CM Mechelen Noord, Gezinsbond Mechelen, Opvoedingswinkel

Activity Members: Hendrik Gaublomme

Bron: UiTinVlaanderen.be

Hendrik Gaublomme
Toon kaart Vormingplus regio Mechelen
Adegemstraat 79-81
2800 Mechelen
donderdag 29 oktober 2020 van 19:30 tot 21:30
Vormingplus regio Mechelen
gratis
Sign Up
regiomechelen@vormingplus.be
015 44 41 00
http://www.vormingplus-regiomechelen.be/activiteit/6271
regiomechelen@vormingplus.be
www.vormingplus-regiomechelen.be