u bent hier

Goede Week en Pasen thuis beleven: hoe stimuleer je dat als PE?

Zingeving, filosofie en religie


Via zoom sluit u aan bij de 3de editie van best practice: De Goede Week en Pasen thuis beleven: hoe stimuleer je dat als pastorale eenheid? Inmiddels is duidelijk dat we tot 1 april met een beperkte groep van 15 mensen mogen vieren. Een deel van de Goede week valt al in deze periode. Of er na 1 april een toelating komt om met een grotere groep mensen te vieren, is vooralsnog onduidelijk. Dit ... Lees meer »

Via zoom sluit u aan bij de 3de editie van best practice: De Goede Week en Pasen thuis beleven: hoe stimuleer je dat als pastorale eenheid? Inmiddels is duidelijk dat we tot 1 april met een beperkte groep van 15 mensen mogen vieren. Een deel van de Goede week valt al in deze periode. Of er na 1 april een toelating komt om met een grotere groep mensen te vieren, is vooralsnog onduidelijk. Dit betekent dat we ons opnieuw voor dienen te bereiden op een andere manier van het vieren van de Goede Week en Pasen als we vertrouwd zijn te doen. Tijdens de sessie zullen we u op de hoogte stellen van de dan meest actuele informatie rond de maatregelen en de impact daarvan. Maar ook willen we samen zoeken naar manieren om de Goede Week en Pasen thuis te beleven. Wat kun je als pastorale eenheid doen om dat te stimuleren? Wat kun je aanbieden in de kerk (anders dan liturgie)? Wat kun je buiten en rondom de kerk organiseren? Wat kun je stimuleren om thuis te doen? We zullen goede voorbeelden uitwisselen en bruikbaar materiaal zoveel mogelijk beschikbaar stellen Dit alles opnieuw met het doel om met elkaar te werken aan manieren om betekenisvol te zijn voor mensen in deze bijzondere tijd. Inschrijven is op basis van interesse. We engageren ons om de waardevolle suggesties kort na de best practice te bezorgen aan alle teamleden, zodat ook wie de best practice niet kon volgen er mogelijk mee aan de slag kan gaan.
Best practices: De Goede Week en Pasen thuis beleven: hoe stimuleer je dat als pastorale eenheid?  Introductie Wat kan er binnen de huidige maatregelen als het gaat om het beleven van Pasen? De betekenis van de Goede Week en Pasen Delen van enkele goede voorbeelden en uitwisseling in subgroepen van mogelijkheden vanuit 3 invalshoeken: Aanbod in de kerk (anders dan liturgie) Aanbod buiten en rondom het kerkgebouw Aanbod voor thuis Inschrijven via bovenstaande aanmeld- of inschrijfknop of via: myriam.smits@ccv.be. Vervolgens krijgt u de benodigde informatie om te kunnen deelnemen aan deze zoomsessie.
De vierde sessie best practices zal plaatsvinden op donderdag 29 april 2021 van 20u.30 tot uiterlijk 22 uur, het thema volgt.

In samenwerking met Vlaamse Overheid

Activity Members: Anke Mertens, Bart Willemen, Jan Caljon, Juan Luyten, Lieve Gommers, Myriam Smits, Steven De Schamphelaere

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CCV, partner in christelijk vormingswerk vzw - bisdom Antwerpen
Groenenborgerlaan 149
2020 Antwerpen 2
donderdag 4 maart 2021 van 20:30 tot 22:00
CCV, partner in christelijk vormingswerk
gratis
info@ccv.be
016389891
www.kerknet.be/node/93968
info@ccv.be
www.ccv.be