u bent hier

Gemeente- & OCMW-raad

18 +

Samenleving


De Merksplasse gemeenteraad vergadert voorlopig nog in het Gemeenschapscentrum. Je bent van harte uitgenodigd het openbare gedeelte bij te wonen. Meld je op voorhand aan via info@merksplas.be, dan zetten we een stoel voor je klaar. De Merksplasse gemeenteraad bestaat uit het college van burgemeester en schepenen en de verkozen raadsleden. De gemeenteraad vergadert minstens 10 maal per jaar. De ... Lees meer »

De Merksplasse gemeenteraad vergadert voorlopig nog in het Gemeenschapscentrum. Je bent van harte uitgenodigd het openbare gedeelte bij te wonen. Meld je op voorhand aan via info@merksplas.be, dan zetten we een stoel voor je klaar.

De Merksplasse gemeenteraad bestaat uit het college van burgemeester en schepenen en de verkozen raadsleden. De gemeenteraad vergadert minstens 10 maal per jaar. De vergaderingen vinden plaats in de raadzaal in het gemeentehuis. De openbare zitting kan iedereen bijwonen. De geheime zitting, waar er gesproken wordt over personen, benoemingen e.d., mag je niet bijwonen.

Toehoorders van de vergadering hebben geen spreekrecht. Via de graM, de gemeenteraadsagenda Merksplas, krijg je elke maand een overzicht van de agendapunten en een beknopte, verstaanbare toelichting. Een abonnement vraag je aan bij de dienst communicatie.

De agenda wordt hoofdzakelijk opgesteld door het schepencollege. Toch kunnen ook raadsleden agendapunten voordragen. Dit kunnen ze tot drie dagen voor de gemeenteraad. Ook tijdens de gemeenteraad kan er, zij het enkel bij hoogdringendheid, nog afgesproken worden om een bepaald punt te behandelen. Twee derde van de aanwezige raadsleden moet hier wel mee akkoord zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC De MARc/kt
Markt 1
2330 Merksplas
maandag 26 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00
gemeente Merksplas
gratis
www.merksplas.be/Gemeenteraad/default...