u bent hier

Geel hesje

Tekst en muziektheater


Een trucker passeert een blokkade van gele hesjes. Eén geel hesje wil de truck doen stoppen. De beweging moet groeien. Het is voor hen dat we vechten. Hij beukt op de voorruit van de truck. De chauffeur schrikt en trekt op. En sleurt het gele hesje mee onder zijn wielen. Op vrijdagavond 11 januari passeert een trucker een blokkade van gele hesjes in Luik. Eén geel hesje wil de truck doen ... Lees meer »

Een trucker passeert een blokkade van gele hesjes. Eén geel hesje wil de truck doen stoppen. De beweging moet groeien. Het is voor hen dat we vechten. Hij beukt op de voorruit van de truck. De chauffeur schrikt en trekt op. En sleurt het gele hesje mee onder zijn wielen.

Op vrijdagavond 11 januari passeert een trucker een blokkade van gele hesjes in Luik. Eén geel hesje wil de truck doen stoppen. De beweging moet groeien. Dat moet zo’n trucker toch snappen. Het is voor hen dat we vechten. Hij gebruikt de bumper van de truck als opstapje om door de voorruit te kunnen zien. Oog in oog. De man achter het stuur, zou hij zelf kunnen zijn. Het is voor u dat we vechten, roept hij. Met een engelse sleutel beukt hij op de voorruit van de truck. De chauffeur schrikt en trekt op. En sleurt het gele hesje mee onder zijn wielen. De woede slaat om in angst. Dit tragische voorval vormt het uitgangspunt voor de nieuwe voorstelling van Stijn Devillé over dit nieuw en dubbelzinnig fenomeen van verzet en sociale strijd.

 


STIJN DEVILLÉ (TEKST & REGIE), KRIS CUPPENS, AÏCHA CISSÉ, SARA VERTONGEN, PIETER-JAN DE WYNGAERT (SPEL)

MET DE STEUN VAN TAX SHELTER VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID EN GALLOP TAX SHELTER 

KATRIJN VAN GIEL (FOTO)


 

Het nieuwstedelijk
ccBe - Schouwburg (ongenummerd)
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
dinsdag 1 december 2020om 20:00
cultuurcentrum Berchem | CC Berchem
€ 16,0
Bestel tickets
www.ccbe.be/nl/event/72770/geel-hesje