u bent hier

* GEANNULEERD * Via Crucis - Vlaams Radiokoor en Il Gardellino

18 +


De Via Crucis, of de kruisweg van Christus, is een wervelend concert. In veertien delen brengt het werk bezinning en reflectie. Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude is een van de bekendste werken uit de Duitse religieuze muziek. Het gaat vooraf aan het nieuw gecomponeerde Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi. Daarna hoor je een hedendaags antwoord van componistes Caroline Shaw en ... Lees meer »

De Via Crucis, of de kruisweg van Christus, is een wervelend concert. In veertien delen brengt het werk bezinning en reflectie.
Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude is een van de bekendste werken uit de Duitse religieuze muziek. Het gaat vooraf aan het nieuw gecomponeerde Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi. Daarna hoor je een hedendaags antwoord van componistes Caroline Shaw en Anna Thorvaldsdottir op delen van Membra Jesu Nostri. Het vrouwelijke perspectief, met stil verdriet en een diep verlangen naar warmte en schoonheid, vormt de leidraad. De avond eindigt met het werk van Patricia van Ness, die hoop en vertrouwen brengt.
• Vlaams Radiokoor en Il Gardellino, uitvoering
• Bart Van Reyn, dirigent

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint Pieter en Pauluskerk
Veemarkt
2800 Mechelen
zondag 1 november 2020 van 20:15 tot 21:45
Cultuurcentrum Mechelen
€ 15,0
cultuurcentrum.mechelen.be/vlaams-rad...
015 29 76 53