u bent hier

*GEANNULEERD* Poetinisme - Een Russisch fenomeen

16 +

Interculturele vorming


Poetins Rusland of Ruslands Poetin? Rusland in de internationale wereld De iconische kenmerken van een Russische leider Vladimir Vladimirovitsj Poetin, vandaag een van de machtigste politieke leiders ter wereld, kwam in 2000 aan de macht in de Russische Federatie. In de afgelopen twintig jaar stelde Poetin orde op zaken in zijn land en maakte hij er een prioriteit van om de grootmachtstatus ... Lees meer »

Poetins Rusland of Ruslands Poetin?
Rusland in de internationale wereld
De iconische kenmerken van een Russische leider

Vladimir Vladimirovitsj Poetin, vandaag een van de machtigste politieke leiders ter wereld, kwam in 2000 aan de macht in de Russische Federatie. In de afgelopen twintig jaar stelde Poetin orde op zaken in zijn land en maakte hij er een prioriteit van om de grootmachtstatus van Rusland te vernieuwen. Een recente aanpassing van de Russische grondwet, aangenomen in volle coronacrisis, versterkt nog de machtspositie van Poetin voor wie in de aanloop naar de Russische presidentsverkiezingen van 2024 alle opties worden opengehouden. Is er sprake van ‘Poetinisme’, een specifiek Russische stijl van politiek voeren die verbonden is aan de persoonlijkheid van de Russische president dan wel aan het politiek regime als dusdanig?

Wat is de plaats van Europa in Poetins politiek beleid? Hoe staat de Russische president tegenover de Amerikaans-Europese economische, veiligheids- en defensiebelangen? Prof. Katlijn Malfliet gaat dieper in op de voorgaande vragen en kadert deze binnen het concept ‘Poetinisme’.

In samenwerking met Davidsfonds Reg. Schilde.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC Werf 44
Schoolstraat 44
2970 Schilde
ma 8 maart 2021 van 14:00 tot 16:00 ma 15 maart 2021 van 14:00 tot 16:00 ma 29 maart 2021 van 14:00 tot 16:00
Davidsfonds Academie
€ 66,0