u bent hier

GEANNULEERD - Klassiek in de Kapel - Jozef de Beenhouwer

Klassieke muziek


Geannuleerd wegens verstrengde corona-maatregelen. Pianorecital met werken van o. m. Johann Sebastian Bach, Robert Schumann en Joseph Ryelandt. Na het voltooien van farmaciestudies aan de KULeuven in 1970 wijdde Jozef De Beenhouwer zich volledig aan de muziek. Hij studeerde aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Argenteuil en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Lode ... Lees meer »

Geannuleerd wegens verstrengde corona-maatregelen.

Pianorecital met werken van o. m. Johann Sebastian Bach, Robert Schumann en Joseph Ryelandt.

Na het voltooien van farmaciestudies aan de KULeuven in 1970 wijdde Jozef De Beenhouwer zich volledig aan de muziek. Hij studeerde aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Argenteuil en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Lode Backx . In 1975 behaalde hij er het Hoger Diploma voor piano met de grootste onderscheiding.

In de jaren ’90 vervolmaakte hij zich in Firenze bij David Kimball. Hij trad op met solo recitals en in concert in Europa, Zuid-Korea en de Verenigde Staten van Amerika.
Hij stond ook vaak op de planken als kamermuzikant en liedbegeleider met o.a. Werner van Mechelen, Nina Stemme, Liesbeth Devos, … Hij realiseerde internationaal talloze radio- en TV-opnames, platen en cd’s. Zowel voor zijn opname van pianowerk van Peter Benoit als van Joseph Ryelandt kreeg hij de Caecilia-Prijs.

Op 29 november 2010 kreeg Jozef De Beenhouwer de Klara-Carrièreprijs, en in maart 2019 ontving hij de Peter Benoit Prijs voor zijn jarenlange inzet voor de muziek van Vlaamse componisten.
Van 1983 tot 2013 was hij hoofdvakdocent piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, en van 1990 tot 2015 artistiek directeur van de Middagconcerten van Brussel. Hij is gastprofessor aan het Antwerps Conservatorium en wordt ook regelmatig gevraagd als jurylid bij internationale pianowedstrijden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Jozefskapel
Augustijnslei 76
2930 Brasschaat
zondag 25 oktober 2020 van 11:00 tot 13:00
Cultuurcentrum Brasschaat
€ 14,0
webshopbrasschaat.recreatex.be/Ticket...