u bent hier

GEANNULEERD − Jazzlezing: Charlie Parker

18 +

Literatuur


Met Joris Preckler Zijn leven leek op zijn muziek: snel en kort. Dit jaar is het exact honderd jaar geleden dat Charlie Parker (1920-1955) werd gebo- ren. Door geniale virtuositeit te combineren met pure emotie op de altsaxofoon, had Charlie Parker in zijn tijd maar weinigen die aan hem konden tippen. En na hem zou het nooit meer hetzelfde zijn. Als één van de pioniers van de bebop ... Lees meer »

Met Joris Preckler
Zijn leven leek op zijn muziek: snel en kort. Dit jaar is het exact honderd jaar geleden dat Charlie Parker (1920-1955) werd gebo- ren. Door geniale virtuositeit te combineren met pure emotie op de altsaxofoon, had Charlie Parker in zijn tijd maar weinigen die aan hem konden tippen. En na hem zou het nooit meer hetzelfde zijn.
Als één van de pioniers van de bebop introduceerde Charlie ‘Bird’ Parker nieuwe mogelijkheden voor expressie. Eén die een indrukwekkende techniek koppelde aan gedegen muzikale ken- nis en vooral: het vermogen om complexe ideeën simpel, oprecht en onweerstaanbaar uit te voeren. Parker overleed op 34-jarige leeftijd en liet een erfenis na die velen trachtten te evenaren, maar door niemand werd overtroffen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
donderdag 29 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00
Het Predikheren
€ 5,0
ticketshop.ticketmatic.com/mechelen/p...