u bent hier

*GEANNULEERD* HAVEN – Consouling Sounds 2018 - Innerwoud & Astrid Stockman

Klassieke muziek


Eind 2016 regisseerde Aïda Gabriëls de performance Medeamaterial, een hedendaagse herwerking van het bekende epos dat steunt op thema’s als liefde en verraad. De omkadering voor dit creatieproces werd voorzien door muziektheater Transparant. Sopraan Astrid Stockman en contrabassist Innerwoud creeerden de muziek en hun muzikale verhaal werd op het podium vertolkt door choreografe/danser ... Lees meer »

Eind 2016 regisseerde Aïda Gabriëls de performance Medeamaterial, een hedendaagse herwerking van het bekende epos dat steunt op thema’s als liefde en verraad. De omkadering voor dit creatieproces werd voorzien door muziektheater Transparant. Sopraan Astrid Stockman en contrabassist Innerwoud creeerden de muziek en hun muzikale verhaal werd op het podium vertolkt door choreografe/danser Lieselot Vanderroost.

Het Gentse label Consouling Sounds bracht eerder al muziek uit van Innerwoud. Zij besloten om na een reeks voorstellingen, waaronder een succesvolle doortocht op het BRDCST festival (Ancienne Belgique) in 2017, de muziek uit te brengen op vinyl en CD

Innerwoud (°1991) is het soloproject van contrabassist Pieter-Jan Van Assche, ontstaan in 2014 te Gent, BE. Zijn muziek wordt vaak omschreven als een mix tussen ambient, drone en neoklassiek. Muzikale lagen worden live op elkaar gebouwd en versmelten met de verschillende geluiden die de contrabas produceert. Het resultaat is een melancholische reis. In december 2018 bracht Innerwoud een tweede album uit, tevens op het Gentse label Consouling Sounds (ook: The Black Heart Rebellion, CHVE, Amenra, Inwolves…).

Sopraan Astrid Stockman (°1987) studeerde zang en piano aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze vertolkte rollen zoals Venus (Venus & Adonis, Blow) en Belinda (Dido & Aeneas). Later vertolkt ze rollen als Suor Angelica, Donna Elvira (Transparant - Laika), Belinda (Scherzi Musicali), Marzelinne (Walpurgis) en werkt ze ook samen met muziektheater LOD voor de voorstelling De ongelooflijke veranderingen van Meneer Afzal. Ze tourt door België, Nederland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Denemarken. Astrid stond op de bühne van BOZAR - begeleid door het Nationaal Orkest van België - alsook bij AMUZ, Operadagen Rotterdam, De Munt, deSingel, Concertgebouw Brugge, Cultura Nova. Eind 2018 was ze eveneens te zien in de internationale dansvoorstelling HERE.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
vrijdag 6 november 2020 van 20:15 tot 21:30
Cultuurcentrum Mechelen
€ 15,0
cultuurcentrum.mechelen.be/innerwoud-...
015 29 76 53