u bent hier

*GEANNULEERD* Girlpower


Volgens Fétis, Frankrijks bekendste biograaf en criticus uit de negentiende eeuw, kon componiste en pianiste Louise Farrenc als artistieke evenknie gelden van haar mannelijke, illustere tijdgenoten. Als vrouw gleed ze echter weg tussen de plooien van de viriele muziekwereld van die tijd. Klinkt bekend in de oren ? Het kruim van onze Belgische kamermuziekwereld verzamelt zich om eerherstel ... Lees meer »

Volgens Fétis, Frankrijks bekendste biograaf en criticus uit de negentiende eeuw, kon componiste en pianiste Louise Farrenc als artistieke evenknie gelden van haar mannelijke, illustere tijdgenoten. Als vrouw gleed ze echter weg tussen de plooien van de viriele muziekwereld van die tijd. Klinkt bekend in de oren ?

Het kruim van onze Belgische kamermuziekwereld verzamelt zich om eerherstel te bezorgen aan Farrenc en een kransje vrouwelijke - quasi vergeten - componisten uit de 19de en 20ste eeuw in een heerlijk programma voor blazers en piano.

Met Kristien Ceuppens (hobo), Dries Tack (klarinet), Bert Helsen (fagot), Nico de Marchi (hoorn), Tille Van Gastel (fluit) Jan Michiels (piano).

KLASSIEK

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
donderdag 19 november 2020 van 20:15 tot 21:15
Cultuurcentrum Mechelen
€ 14,0
cultuurcentrum.mechelen.be/girlpower