u bent hier

GEANNULEERD: Dirk De Wachter, Bram Nolf en Daan Vandewalle

18 +


In ‘Van De Schoonheid & De Troost’ verdiepen psychiater Dirk De Wachter, hoboïst Bram Nolf en pianist Daan Vandewalle zich in de vraag of schoonheid en kunst van ons betere mensen kunnen maken en wat de relatie is tussen esthetiek en ethiek. In Van De Schoonheid & De Troost verdiepen psychiater Dirk De Wachter, hoboïst Bram Nolf en pianist Daan Vandewalle zich in de vraag of schoonheid en ... Lees meer »

In ‘Van De Schoonheid & De Troost’ verdiepen psychiater Dirk De Wachter, hoboïst Bram Nolf en pianist Daan Vandewalle zich in de vraag of schoonheid en kunst van ons betere mensen kunnen maken en wat de relatie is tussen esthetiek en ethiek.

In Van De Schoonheid & De Troost verdiepen psychiater Dirk De Wachter, hoboïst Bram Nolf en pianist Daan Vandewalle zich in de vraag of schoonheid en kunst van ons betere mensen kunnen maken. In zijn boek ‘Museum Dirk De Wachter, Kunst & Psychiatrie in Borderlinetijden’ stelt De Wachter: “Kunst bevindt zich aan de rand van de regels, balanceert op de borderline van de tijd en genereert daardoor nieuwe spelregels en ontrafelt nieuwe betekenissen. Juist doordat de boodschap van kunst niet altijd in ons bewustzijn wordt gevoeld, kan het diepere lagen raken in onszelf. Daarom raken we ontroerd, ook al weten we eigenlijk niet wat ons precies ontroert.”

Hoboïst Bram Nolf (Nationaal Orkest van België) en pianist Daan Vandewalle zijn ook professoren en kunnen dus de link tussen de schoonheid van de kunst en de troost die eruit kan voortvloeien via muziek maken.

 

Schouwburg Rex
Smallestraat 2
2400 Mol
donderdag 17 december 2020om 20:15
Schouwburg Rex
€ 15,0
apps.ticketmatic.com/widgets/getouw/f...