u bent hier

Ganzenbord Borsbeek


Berend en Baard trekken al een hele tijd door Borsbeek en hebben zin in een spelletje met de Borsbeekse inwoners. Ze dachten aan een groot ganzenbordspel doorheen Borsbeek. Ze willen graag de geschiedenis van het ganzenbord opnieuw tot leven brengen. Door 2 generaties samen dit Borsbeekse spel te laten spelen, hopen Berend en Baard dat iedereen zich zal ontspannen, dat iedereen iets bijleert ... Lees meer »

Berend en Baard trekken al een hele tijd door Borsbeek en hebben zin in een spelletje met de Borsbeekse inwoners.
Ze dachten aan een groot ganzenbordspel doorheen Borsbeek. Ze willen graag de geschiedenis van het ganzenbord opnieuw tot leven brengen. Door 2 generaties samen dit Borsbeekse spel te laten spelen, hopen Berend en Baard dat iedereen zich zal ontspannen, dat iedereen iets bijleert over de andere generatie en dat jullie wat Borsbeekse plekjes leren kennen.
Het spel kan gespeeld worden van juli t.e.m. augustus samen met opa, oma, bonnie, bompa, mama, papa, moeke, voke, nonkel, tante,…
Je kan het spel al wandelend of al fietsend doen, in één of meerdere dagen. Onderweg zijn er leuke plekjes om te spelen. Je kiest zelf de manier en het tijdstip.
Instructies:
- Neem het ganzenbord uit Info Borsbeek of download het op www.borsbeek.be
- Ga langs op alle plekjes die je ziet op het ganzenbord. De foto’s staan niet in volgorde, je kiest dus helemaal zelf je route. Herken je een bepaalde foto niet? Neem een kijkje op www.borsbeek.be, hier zullen de foto’s groter staan.
- Op elk plekje hangt een vogelhuisje met daarin kaartjes met vragen op. Neem er telkens 1 kaartje uit.
- Vertel over de onderwerpen die op het kaartje staan, antwoord op de vragen of voer de opdrachten uit.
- Neem het kaartje mee en zet je tocht verder.

Als jullie de tocht volledig hebben gedaan en alle kaartjes hebben verzameld, brengen jullie het ingevulde vragenformulier binnen op het gemeentehuis. Dan krijgen jullie een nieuw en steviger ganzenbord voorzien van pionnen van Berend en Baard en dobbelstenen. Zo kunnen jullie het spel thuis spelen met de verzamelde vragenkaartjes.
Begin september zal er door middel van loting één winnaar getrokken worden uit al de binnengeleverde formulieren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart verspreid over de hele gemeente Borsbeek
zonder
2150 Borsbeek
Van ma 2 juli 2018 00:00 tot vr 31 augustus 2018 23:59
Dienst vrije tijd en welzijn
gratis
vrijetijdenwelzijn@borsbeek.be
033209421
www.borsbeek.be