u bent hier

Gabriel Rios - The Loneliness of Long Distance Songwriting

Pop en rock


Deze Puerto Ricaans-Belgische muzikant scoort al jaren hits in binnen- en buitenland met grote bands of jazzy combo’s. Nu is het weer tijd voor Rios op zijn puurst: helemaal alleen op het podium brengt hij een combinatie van nieuwe, onuitgegeven nummers en natuurlijk zijn klassiekers.   Opening cultuurseizoen Het nieuwe cultuurseizoen openen doen we natuurlijk met een grote knal. Zoiets vraagt ... Lees meer »

Deze Puerto Ricaans-Belgische muzikant scoort al jaren hits in binnen- en buitenland met grote bands of jazzy combo’s. Nu is het weer tijd voor Rios op zijn puurst: helemaal alleen op het podium brengt hij een combinatie van nieuwe, onuitgegeven nummers en natuurlijk zijn klassiekers.


 

Opening cultuurseizoen

Het nieuwe cultuurseizoen openen doen we natuurlijk met een grote knal. Zoiets vraagt om een topper, een echte ster. Wat dacht je van Gabriel Rios?

Deze Puerto Ricaans-Belgische muzikant had een groep met wie hij Vlaanderen in vuur en vlam zette, maar ruilde die op het hoogtepunt van het succes in voor een jazzy combo (met Jef Neve en Kobe Proesmans). Vervolgens verhuisde hij naar New York en kwam hij gelouterd terug, met een mooi album – en street cred - in zijn broekzak.

Rios begon aan een mooi parcours, samen met celliste Amber Docters van Leeuwen en contrabasspeler Ruben Samama. De fantastische – bijwijlen sprookjesachtige – samenwerking leidde alvast tot het succesvolle album ‘This Marauder’s Midnight’, een plaat met daarop onder andere het prachtige ‘Gold’. Geen voor de hand liggende single, maar het lied nestelde zich wel drie weken op nummer 1 in de Noorse hitlijsten.

Nu is het weer tijd voor Rios op zijn puurst: helemaal alleen op het podium brengt hij een combinatie van nieuwe, onuitgegeven nummers, en natuurlijk zijn klassiekers.

Gabriel Rios - The Loneliness of Long Distance Songwriting
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
zaterdag 21 september 2019om 20:15
cultuurcentrum Merksem
€ 20,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/59478/the-l...