u bent hier

Fit met je baby (online)

Gezondheid en zorg


Wij voorzien een online versie indien de coronamaatregelen aanhouden. Met deze vijf lessen, close met je baby op de maat van de muziek, zet ik jullie in beweging door leuke eenvoudige danspasjes gecombineerd met pilates oefeningen. Een uitstekende manier om na de geboorte van je kindje je lijf weer fit te krijgen. Zodat je genoeg energie hebt voor de verzorging van de kleine, je dagdagelijkse ... Lees meer »

Wij voorzien een online versie indien de coronamaatregelen aanhouden.

Met deze vijf lessen, close met je baby op de maat van de muziek, zet ik jullie in beweging door leuke eenvoudige danspasjes gecombineerd met pilates oefeningen.
Een uitstekende manier om na de geboorte van je kindje je lijf weer fit te krijgen. Zodat je genoeg energie hebt voor de verzorging van de kleine, je dagdagelijkse activiteiten, evt. hervatten van je job en misschien wel een volgende zwangerschap in de toekomst.

Naast het dansplezier zal hierbij het aanleren van een correcte houding veel aandacht krijgen. Belangrijk voor dans maar ook voor het dragen van je baby die steeds zwaarder wordt.
Voor de baby’s, ontspanning, lichamelijk contact en kennismaking met beweging op muziek.

In de reeks lessen wordt er zowel curatief als preventief gewerkt op bekken(bodem)-, nek, schouder en rugklachten.

Je leert hoe je je lichaam het beste laat herstellen en hoe je zonder, maar ook met je baby aan je eigen conditie kunt werken en je spieren weer sterker kan maken. Je kunt je inschrijven voor 5 lessen van een uur en je mag starten vanaf 6 weken na de bevalling. De les geeft uiteraard ook een moment van delen van ervaringen als kersverse moeders.

In de lessen komen aan bod:
Oefeningen ter verbetering van de balans tussen buik- en rugspieren.
Oefeningen ter verbetering van de kracht en coördinatie van de spieren rondom het bekken, specifieke aandacht voor de bekkenbodemspieren.
Oefeningen ter verbetering van de houding en de daarbij functionele spierketens.

Het beweegprogramma zal gegeven worden onder professionele begeleiding van een paramedische oefen- en bekkentherapeut, Pien Bongers. (Oefentherapeut Cesar*) Linkedin
*De methode oefentherapie Mensendieck-Cesar was een inspiratiebron voor Joseph Pilates, de grondlegger van de Pilatestraining.

Data van deze 5-delige lessenreeks
woensdag 3 - 10 - 17 - 24 en 31 maart van 10u tot 11u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Kraamvogel
Volkstraat 7
2000 Antwerpen
wo 3
maart 2021 van 10:00 tot 11:00 wo 10
maart 2021 van 10:00 tot 11:00 wo 17
maart 2021 van 10:00 tot 11:00 wo 24
maart 2021 van 10:00 tot 11:00 wo 31
maart 2021 van 10:00 tot 11:00
ECK De Kraamvogel
€ 65,0
www.kraamvogel.be/workshops/in-de-kra...